Program obilježavanja Dana općine Trnovec Bartolovečki nudi ponešto za svakoga Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Program obilježavanja Dana općine Trnovec Bartolovečki nudi ponešto za svakoga

Varaždinske vijesti | 19.4.2023. u 13:12h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki obilježava Dan općine i 30. godina postojanja budući je upravo 17. travnja 1993. godine održana 1. konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća. Bogat program započinje u četvrtak svečanom sjednicom Općinskog vijeća od 17.00 sati u dvorani Osnovne škole Trnovec.

- Svečana sjednica prilika je da se svi zajedno prisjetimo proteklih godinu dana u životu naše općine. Prilika je da se prisjetimo projekta, njih 32 koji su realizirani u tom razdoblju, ali je svečana sjednica i prilika da zahvalimo svima onima koji su dali dio sebe, dio svog vremena, svoj trud za boljitak općine - najavila je načelnica općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković.

Program obilježavanja Dana općine nastavlja se u subotu ekološkom akcijom u povodu Dana planeta zemlje. Naime, u periodu od 10.00 do 12.00 sati na više lokacija u općini odnosno po svim mjesnim odborima organizirat će se prikupljanje otpada, čišćenje okoliša, sadnja cvijeća, uređenje zelenih površina. U akciji će sudjelovati članovi Mjesnih odbora, udruge, vatrogasci, mještani i osnovnoškolci.

Nakon akcije od 12.15 sati slijedi okupljanje svih sudionika na NK Trnju gdje će biti zajedničko druženje uz piće i hranu koju će pripremiti članice Udruge žena Trnovečko srce i Cvijet Šemovec.

Program se u subotu nastavlja u prostorima Udruge branitelja u Trnovcu gdje će se od 15.00 sati održati turnir u beli, pikadu i visećoj kuglani.

Večernji dio programa rezerviran je za koncert KUD FTA „MAK“ od 20.00 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec.

U nedjelju se služi sveta misa za sve preminule mještane Općine Trnovec Bartolivečki u župnoj crkvi Majke Božje Snježne u Trnovcu od 07.30 sati.

Nakon toga slijedi polaganje vijenaca na groblju u Šemovcu u 08.30 te na groblju u Bartolovcu u 08.45 sati.

U 11.00 sati počinje vježba civilne zaštite sa scenarijem proboja nasipa u mjestu Žabnik. Nakon vježbe, od 12.30 sati, organizirano je prigodno druženje za sve sudionike i promatrače vježbe kod Lovačkog doma u Žabniku.

- Ovogodišnji program obilježavanja Dana općine nudi ponešto za svakoga. Pozivamo sve mještane da se odazovu akcijama i druženje kao i sve dobrodošle goste - zaključila je načelnica Vitković.