Proces prostornog planiranja u Varaždinskim Toplicama uskoro u potpunosti digitaliziran Foto: Pexels / ilustracija

Proces prostornog planiranja u Varaždinskim Toplicama uskoro u potpunosti digitaliziran

Varaždinske vijesti | 30.3.2023. u 11:03h | Objavljeno u Našim krajem

U Grad Varaždinske Toplice stigla je vrijedna računalna oprema. Naime, u sklopu projekta Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Varaždinskim je Toplicama dodijeljena računalna oprema koju će koristiti službenici Grada s ciljem digitalizacije procesa prostornog planiranja i graditeljstva.

Riječ je o projektu informacijskog sustava prostornog uređenja koji je usmjeren prema jedinicama lokalne samouprave i zavodima za prostorno uređenje na razini županija, a započeo je krajem listopada prošle godine. Cilj je digitalizirati ovaj proces kako bi izdavanje potrebnih dozvola ubuduće bilo što jednostavnije, kako građanima, tako i struci.

S ciljem opremanja upravnih tijela Grada, Varaždinskim Toplicama isporučeni su računalna oprema, prijenosno računalo i računalni monitor koji će doprinijeti unapređenju sustava kroz digitalnu transformaciju poslovnih procesa te unapređenju informatičke obrade, digitalizacije i verifikacije dokumenata.

Zahvalivši Ministarstvu na dodijeljenoj opremi, gradonačelnica Dragica Ratković poručila je kako će ona itekako koristiti djelatnicima Grada u svakodnevnom radu od čega će na kraju koristi imati i građani.

- Drago mi je da su Varaždinske Toplice jedan od gradova kojima je Ministarstvo uručilo ovu vrijednu računalnu opremu. Ona će sigurno biti od velike koristi u daljnjem procesu digitalizacije, a sve kako bi i građani i struka jednostavnije i brže rješavali svoje zahtjeve. Važno je da se jedinice lokalne samouprave što više okrenu informatizaciji i digitalizaciji kako bi bile transparentnije, brže, efikasnije i dostupnije svojim građanima jer upravo je to i njihova svrha – rekla je Ratković.