Predstavnici Općine Maruševec položili vijence i zapalili svijeće za preminule Foto: Općina Maruševec

Predstavnici Općine Maruševec položili vijence i zapalili svijeće za preminule

Općina Maruševec/vv | 31.10.2023. u 20:26h | Objavljeno u Našim krajem

Uoči blagdana Svih Svetih i Dušnog dana predstavnici Općine Maruševec odali su počast svim preminulima.

U spomen na sve preminule građane Općine Maruševec, kao i poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata, načelnik Mario Klapša te predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem položili su vijence i zapalili svijeće kod središnjih križeva na grobljima u Maruševcu i Druškovcu.

- Povodom blagdana Svih svetih, s toplinom u srcu i pijetetom se prisjećamo najmilijih koji više nisu s nama, koji su bili dio naših života i koji su ih ispunili ljubavlju i vjerom. Unatoč tuzi i praznini koje osjećamo u ovim trenucima, prisjećamo ih se s osmjehom, sretni i ponosni što smo dio svog života proveli uz njih. Neka nam ovaj dan bude prilika da zastanemo, razumijemo životne prioritete i shvatimo važnost bezuvjetnog dara, a to je život kojeg moramo čuvati poručuju iz Općine Maruševec.

Sveta misa za sve preminule bit će služena u srijedu, 1. studenoga, u 11 sati na groblju u Maruševcu.

Posebna regulacija prometa

Kako upozoravaju iz Općine, u srijedu, 1. studenoga očekuje se veći broj vozila u blizini groblja Maruševec, stoga je uspostavljena privremena regulacija prometa. Općina i Uprava groblja u Maruševcu – Komunalno poduzeće Markom d.o.o. pozivaju vozače na poštivanje prometnih propisa. To se prije svega odnosi na brzinu za koju se vozači mole da prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste mjesta na parkiralištu kod groblja i uz prometnice kako bi omogućili nesmetan i siguran prolaz pješacima, dodaju.

- Od 30. listopada do 1. studenoga u večernjim satima, temeljem Rješenja PU Varaždinske uspostavljena je privremena regulacija prometa na lokalnoj, kao i na nerazvrstanim cestama u zoni groblja u Maruševcu, koje će i ove godine nadgledati službenici PP Ivanec.

U tom je vremenu dio ceste od raskrižja u Biljevcu iz pravca Čalinca i Kapelca do groblja određen za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok se za odlazak s groblja koristi cesta prema Maruševcu koja je također određena za jednosmjerni promet. Prilazna cesta iz smjera Bikovca prema groblju zadržava prometovanje u oba smjera, s time da se za odlazak s groblja u pravcu Maruševca preporučuje cesta koja je određena kao jednosmjerna.

Općina Maruševec i MARKOM d.o.o. pozivaju sve vozače da poštuju prometne znakove koji su postavljeni radi privremene regulacije prometa u zoni groblja Maruševec, kao i da koriste parkirališta, vodeći računa da se s istih nesmetano može ući i izaći - apeliraju na građane.