Predano više od 500 potpisa za otvaranje ambulante u Gornjem Kućanu

N.P. | 11.5.2017. u 11:06h | Objavljeno u Našim krajem

Danas je u Domu zdravlja Varaždin predano više od 500 potpisa za izgradnju nove zdravstvene ambulante u Gornjem Kućanu. S obzirom na to da naselja Gornji Kućan, Donji Kućan, Kućan Marof i Zbelava zajedno imaju više od 4 tisuća stanovnika, potreba za ambulantom je velika.

- Sve je krenulo još u listopadu kada smo pokrenuli proceduru preko predsjednice vijeća mjesnog odbora, gospođe Tamare Šabić gdje su nam se pridružili i kolege iz HNS-a te smo zajednički prikupili više od 500 potpisa kako bi se pokrenula procedura otvorenja zdravstvene ambulante - rekao je kandidat za gradonačelnika Alen Kišić.

Uz Alena Kišića i Tamare Šabić, predsjednice mjesnog odbora Gornjeg Kućana, predaji potpisa prisustvovali su i Andreja Blazinarić, predsjednica ŽI HNS- a i predsjednica ogranka HNS-a Gornji Kućan te kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće grada Varaždina, zatim dr. Ivica Škvorc, kandidat na listi za Gradsko vijeće grada Varaždina, prof. Stana Vereš, kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće grada Varaždina i Jelena Zrinski Berger, v.d. predsjednica HNS-a Varaždin te kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće grada Varaždina.

Ambulanta u Gornjem Kućanu je zadnje nepopunjeno mjesto u mreži zdravstvene zaštite na području grada Varaždina.
- Liječnicu već imamo osiguranu a to je danas od iznimne važnosti. Uz to, imamo osigurano i mjesto na kojem će se izgraditi ambulanta.

U prikupljanje potpisa uključio se i Dom zdravlja i sami mještani.
Potpisi su predani ravnatelju Doma zdravlja, Draženu Jagiću, koji je rekao da procedure imaju svoja pravila i tijek, no da se nada da će ambulanta biti gotova do kraja godine.