Poznat i prigodan program Dana ludbreške Svete nedjelje Foto: Martin Novosel

Poznat i prigodan program Dana ludbreške Svete nedjelje

vv | 9.8.2024. u 18:29h | Objavljeno u Našim krajem

Ludbreško je svetište cilj jednog od najstarijih kontinuiranih hodočašća u Hrvatskoj, utemeljenog ukazom Pape Leona X. još 1513. godine. Papinskom je bulom, naime, službeno priznata i potvrđena čudesna pojava krvi Kristove zabilježena stoljeće ranije u kapelici današnjeg dvorca Batthyany te od tada započinju i hodočašća u ludbreško svetište.

Ludbreška Sveta Nedjelja danas je jedno od najvećih, najveselijih i najživahnijih proštenja u Hrvatskoj. Ova višednevna manifestacija obuhvaća brojne vjerske, kulturne, gospodarske i zabavne programe rasprostranjene po cijelom središtu grada koji se tih dana pretvori u veliki prostor zabave, druženja, mirisa i okusa za stotinjak tisuća posjetitelja koji pristižu iz cijele Europe. Uz vjerski program koji je definiran već ranije, sada je poznat i prigodni program manifestacije.

- U duhu manifestacije naglasak je na vjerskim sadržajima, ali tradicionalno nadopunjen je gospodarskim, zabavnim, kulturnim, glazbenim i sportskim sadržajima. Novost je da će poznati Ludbreški sejem trajati od petka do nedjelje. Vjerujem da će i ove godine svatko pronaći nešto za sebe i da ćemo brojnim gostima ponovo biti dobar domaćin - rekla je Petra Međimurec, direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta.

Program donosimo u nastavku:

Web-program-2024-1080x1080.jpg