Povodom Dana pobjede svečani konjički mimohod kroz Općinu Vinica Foto: VV arhiva

Povodom Dana pobjede svečani konjički mimohod kroz Općinu Vinica

V.M./Varaždinske vijesti | 31.7.2018. u 19:51h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanim konjičkim mimohodom područjem općine Vinica i susjednim općinama, članovi Udruge "Konj, moj prijatelj" već 14. godinu obilježit će Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te odati počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Mimohod će se održati u subotu, 4. kolovoza. Svečana konjička povorka proći će kroz područje Općine Vinica i zaustaviti se kod spomen obilježja hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu u vremenu od 16 do 16,30 sati gdje će se u prisustvu predstavnika Općine Vinica i UDVDR-a – Klub Vinica položiti cvijeće i zapaliti svijeće te ujedno odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

- Pozivamo sve stanovnike naše Općine da dočekaju konjičku povorku i pridruže se polaganju vijenaca i na taj se način uključe u obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja - pozvali su iz Općine Vinica.

Inače, okupljanje konjanika predviđeno je od 8 do 8.30 sati u Zelendvoru, slijedi polaganje vijenca u Zelendvoru u vremenu od 9 do 9.30 sati, polaganje vijenca u Svibovcu od 11.30 do 12 sati, polaganje vijenca u Novoj Vesi od 14.30 do 15 sati, a nakon Vinice (od 16 do 16.30 sati), vijenci će se položiti i u Gornjem Vratnu, i to od 17.30 do 18 sati.