Potpora ugostiteljima Ivanca: Podnesite zahtjev za povrat uplaćenog poreza na potrošnju Foto: Grad Ivanec

Potpora ugostiteljima Ivanca: Podnesite zahtjev za povrat uplaćenog poreza na potrošnju

| 23.9.2020. u 12:50h | Objavljeno u Našim krajem

Među brojnim mjerama potpore koje je Grad Ivanec poduzetnicima osigurao kako bi im pomogao u prevladavanju posljedica korona krize na poslovanje jest i oslobađanje ugostitelja plaćanja poreza na potrošnju u 100%-tnom iznosu.

Takvu potporu ugostitelji mogu ostvariti na način da Gradu podnesu zahtjev za povrat poreza na potrošnju koji su u proračun uplatili u razdoblju od 19. ožujka do 31. kolovoza ove godine. 

Tko može biti korisnik ove mjere?

Korisnici potpore mogu biti gospodarski subjekti koji su obveznici poreza na potrošnju koji je ostvaren u ugostiteljskim objektima na području grada Ivanca u razdoblju od 19. ožujka do 31. kolovoza 2020. godine te koji, s financijskom potporom za koju se prijavljuju, ne premašuju maksimalni iznos svih potpora male vrijednostidodijeljenih tijekom razdoblja od 3 fiskalne godine od 200.000,00 €, sukladno pravilima Uredbe Komisije (EU) br. 1407/2013 od 18. prosinca 2013. godine o primjeni članaka 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije na de minimis potpore.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci