Potpisan ugovor s izvođačem radova, kreće rekonstrukcija Društvenog doma u Maruševcu

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Potpisan ugovor s izvođačem radova, kreće rekonstrukcija Društvenog doma u Maruševcu Foto: Općina Maruševec

Idućeg mjeseca počinju planirani radovi na rekonstrukciji i energetskoj obnovi zgrade javne i društvene namjene – Društvenog doma u naselju Maruševec.

U drugoj polovici 2017. godine, Općina Maruševec je započela ishođenje nedostajale dokumentacije za nekretnine u svojem vlasništvu koje do tog vremena još nisu bili legalizirane. S dobivanjem potrebnih akata i uporabnih dozvola, krenulo se u planiranje investicija i pripremu projekata za uređenje i rekonstrukciju objekata na kojima su takvi zahvati potrebni.

Jedan od tih je i Društveni dom u Maruševcu. Nakon pripremljene vlasničke dokumentacije i Glavnog projekta, Općina Maruševec provela je postupak Javne nabave za potrebne radove. Tvrtka Mipcro d.d. iz Ivanca koja se javila na natječaj ispunila je sve postavljene uvjete, a Ugovor o izvođenju radova vrijednih gotovo pola milijuna kuna u prostorijama Općine ovog su tjedna potpisali načelnik Damir Šprem i predstavnik tvrtke Mipcro Slavko Kišićek.

141019-eodd-marusevec-2.jpeg

- Imajući na umu da društveni domovi služe za okupljanje i druženje lokalnog stanovništva, Općina Maruševec je sa željom modernizacije i socijalne revitalizacije do sada proračunskim sredstvima uredila objekte u naseljima Greda, Jurketinec, Donje Ladanje, a u zadnje dvije godine u naseljima Bikovec, Novaki i Cerje Nebojse. Kako i Društveni dom u Maruševcu najviše koristi lokalno stanovništvo, vrijedne članice i članovi udruga, iskazala se potreba za sanacijom krovišta, promjenom pokrova, uređenjem podova i fasade te novom elektroenergetskom instalacijom - istaknuo je prilikom potpisivanja Ugovora načelnik Damir Šprem te dodao kako će se u sljedećih nekoliko mjeseci sve pobrojano i realizirati.

141019-eodd-marusevec-5.jpeg

Potpisivanju je nazočio i zamjenik načelnika Mario Klapša koji je dodao da je i za ovaj projekt Općina Maruševec zatražila dodatni izvor financiranja.

- Vodeći se dosadašnjom uspješnom praksom i pozitivnim iskustvom, Općina Maruševec je ovaj projekt počela pripremati početkom godine, kada smo ga prijavili za sufinanciranje od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao i Društveni dom Cerje Nebojse prošle godine. Općina ulaže velike napore kod pripreme projekata jer u konačnici moraju biti od koristi našim građanima, efikasni i isplativi. Tako će i ovaj rezultirati uređenijim i sigurnijim objektom za naše građane, a u isto vrijeme će se povećati energetska učinkovitost objekta i doprinijeti zaštiti okoliša - naglasio je zamjenik Klapša.

Projekt rekonstrukcije i energetske obnove zgrade javne i društvene namjene – Društvenog doma Maruševec još je jedna važna investicija Općine Maruševec u ovoj godini. Pozitivni učinci ovakvih ulaganja očituju se i u gospodarskoj aktivnosti, potiču rast zaposlenosti, ali i doprinose poboljšanju standarda zajednice kako u financijskom smislu tako i u pogledu zdravlja i kvalitete života.

141019-eodd-marusevec-4.jpeg

141019-eodd-marusevec-3.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.