Potpisan ugovor o izvođenju radova na Parku velika graba u Sračincu

J.Š./Varaždinske vijesti | 29.4.2020. u 04:15h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon provedenog postupka javne nabave, potpisan je ugovor o izvođenju radova na uređenju Parka velika graba u Sračincu.

Na natječaju je izabrana ponuda zajednice ponuditelja u kojoj su tvrtke CORE upravljanje d. o. o. i ENERGO-S d.o.o. iz Varaždina. U ime Općine Sračinec ugovor je potpisao načelnik Božidar Novoselec, a u ime zajednice ponuditelja Zvjezdana Erceg i Roman Svetec

- Početak radova planiran je u svibnju, a uz malo sreće, dovršetak bi trebao biti prije dana Općine Sračinec u rujnu. Radi se o pojedinačno najvećem projektu u općini Sračinec, za koji je dobiveno sufinanciranje od 6 milijuna i 133 tisuće kuna. Izvor financiranja je Fond za ruralni razvoj, u okviru mjere 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede. Od ukupne vrijednosti projekta, od oko 7.2 milijuna kuna, Općina Sračinec sudjeluje s 10% svojih sredstava. No Općina Sračinec će i za taj iznos aplicirati na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, tj. Fond za sufinanciranje EU projekata, gdje se očekuje odobrenje sufinanciranja od 60%. Ukupna investicija je nešto manja od 8 milijuna kuna - kažu iz Općine.

- Znamo da je oko ovog projekta bilo poprilično nepotrebne buke. Više puta sam naglašavao da se timskim radom može postići puno toga. Dokaz za to je i ovaj projekt koji smo kao tim, zajedno sa zamjenikom načelnika Krunoslavom Lukačićem i pročelnikom Sandrom Mikom, doveli do završne faze i uskoro očekujemo početak radova. Zbog ovog su se projekta lomila politička koplja, a siguran sam da će, kada radovi budu završeni, u Parku velika graba uživati i njegovi najveći protivnici. Potpuno ćemo promijeniti izgled ovog dijela Sračinca i s mnogobrojnim sadržajima obogatiti život naših mještana. I na kraju, ono najvažnije, gotovo cjelokupna investicija pokrivena je sredstvima iz EU - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Park velika graba nalazi se nasuprot Doma kulture. U novom ruhu ponudit će mnogobrojne sadržaje - pozornicu i gledalište za održavanje manjih predstava, fontane koje će biti povezane vodenim tokom, klupe i ležaljke, fitnes na otvorenom, stijena za penjanje, veliko dječje igralište i sportski sadržaji (odbojka na pijesku, badminton, boćalište, viseća kuglana, stolni tenis, šah), edukativne staze i još mnogo toga.

 

 

 

Galerija slika