Polupodzemni kontejneri uskoro kod svih stambenih zgrada u Ludbregu

vv | 22.2.2024. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

Uskoro kreče postavljanje preostalih polupodzemnih kontejnera u sklopu projekta kojeg Grad provodi s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Grad Ludbreg već je ranijih godina kroz europske projekte imao priliku testirati funkcionalnost polupodzemnih kontejnera. Dokazali su se kao dobro rješenje za učinkovito iskorištavanje prostora na mjestima gdje se skuplja otpad, a uz to su estetski prihvatljiviji od drugih vrsta. U planu je postavljanje polupodzemnih kontejnera kod svih stambenih zgrada u Ludbregu.

- Gotov je drugi krug javne nabave, moramo odabrati ponuditelja koji će nam isporučiti ostatak polupodzemnih kontejnera kojima ćemo pokriti sve zgrade u Ludbregu. Želja nam je da na taj način promijenimo vizuru grada, maknemo šarene kontejnere oko kojih se stvaraju neugodni mirisi, izgledaju neuredno i ne uklapaju se u našu ideju brige o okolišu. Polupodzemni kontejneri idealni su jer se otpad nalazi ispod zemlje, a s druge strane dizalicom se otpad vrlo lako prikupi i odvozi dalje - kaže gradonačelnik Bilić.

Ovaj je projekt vrijedan oko 130 tisuća eura, a zajednički ga financiraju Fond i Grad Ludbreg. Polupodzemni kontejneri obuhvaćaju komunalni otpad, staklo i biootpad.