Položen kamen temeljac novog dijela Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec! Foto: Grad Ivanec

Položen kamen temeljac novog dijela Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec!

Grad Ivanec/vv | 22.11.2023. u 14:56h | Objavljeno u Našim krajem

U srijedu, 22. studenoga, položen je kamen temeljac novog dijela Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec (kompleksa od četiri međusobno povezana objekta).

Tim je povodom u temelj objekta zamjenik gradonačelnika Marko Friščić položio kapsulu s porukom i crtežima koje su u nju, za neke buduće generacije, stavili vrtićki mališani, a kapsulu su potom u temelj uzidali izaslanica ministra znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras.

vrtic_ivanec.jpg

dvivanec.jpg

Dugo čekan trenutak, kojim je projekt dogradnje vrtića u Ivancu krenuo prema svojoj realizaciji, pljeskom su pozdravili brojni okupljeni, među njima i gradski vijećnici, resorne gradske pročelnice, članovi Upravnog vijeća vrtića, predstavnici vrtićkog kolektiva, izvođači radova, voditelj projekta te predstavnici stručnog nadzora i svi ostali angažirani u ovome projektu.

U povodu velikog dana kratak program ispunjenom pjesmom i stihovima na ulazu u vrtić izveli su mališani Dječjeg vrtića sa svojim odgojiteljicama.

Radujemo se, gradit ćemo dva vrtića!

Sve okupljene pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras te izrazio veliku osobnu radost i zadovoljstvo početkom realizacije dogradnje vrtića u Ivancu:

duras_ivanec.jpg

-Radujem se, jer dogradnja vrtića je nešto najljepše što nam se može dogoditi i ono zbog čega se isplati baviti ovim poslom. Svako dijete s područja grada Ivanca zaslužuje imati svoje mjesto u vrtiću, a ovim projektom Grad Ivanec se primiče tome cilju, jer upravo naša djeca su naša nit vodilja – istaknuo je Đuras te uputio i zahvale Vladi RH koja je pokrenula projekte gradnje i rekonstrukcije predškolskih ustanova širom Hrvatske.

Skupu se obratio i gradonačelnik Milorad Batinić.

-Konačno je došao i taj dan, za koji smo se dugo pripremali! Naše zadovoljstvo je dvostruko, jer uz dogradnju vrtića Ivanec, uskoro kreće i gradnja novog vrtića u Radovanu, za koji je izvođač radova već odabran. Zahvaljujući tome, sagradit ćemo nove, moderne vrtićke kapacitete za smještaj čak 112 novih mališana u gradske predškolske ustanove, njih 40-ero u Ivancu te 64-ero u Radovanu – izjavio je Batinić te istaknuo zadovoljstvo dobrim demografskim trendovima, sve većim doseljavanjem novih mladih obitelji u Ivanec te rastućim potrebama za smještajem malenih u vrtiće.

Izaslanica ministra znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje, istaknula je zadovoljstvo što može nazočiti ovakvim lijepim događanjima, kojima se, naglasila je, svakom djetetu osiguravaju jednaki uvjeti i podiže kvaliteta boravka djece u vrtićima.

dv_ivancice_ivanec.jpg

Ističući da je Grad Ivanec sredstva za (do)gradnju čak dvaju vrtića povukao već u prvom pozivu, izrazila je zadovoljstvo što će se sredstvima koja je osigurala Vlada u vrtićima u Ivancu i Radovanu sagraditi novi dnevni boravci za ukupno 8 jasličkih skupina.

Dovršetak do početka pedag. godine 2024./2025.

Inače, projekt dogradnje vrtića Ivanec vrijedan je 1,22 milijuna eura, od čega 650.000 eura osigurava Grad Ivanec iz kreditnih sredstava, dok je 650.000 eura osigurano iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (koji se financira sredstvima Europske komisije) putem Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Gradnja novog vrtića u Radovanu vrijedna je 2,5 milijuna eura. Od toga Grad osigurava milijun eura iz proračuna, daljnjih 730.000 eura osigurano je iz kredita, dok je iz NPOO osigurano daljnjih 730.000 eura.

Bude li sve išlo po planu, dovršetak vrtića u Ivancu očekuje se do početka nove pedagoške godine 2024./2025.

dviv.jpg

vrtic_ivanec.jpg