Policija u školi u Mađarevu održala predavanje u sklopu akcije "Vlak je uvijek brži" Foto: PU varaždinska

Policija u školi u Mađarevu održala predavanje u sklopu akcije "Vlak je uvijek brži"

Varaždinske vijesti | 23.3.2018. u 17:53h | Objavljeno u Našim krajem

Policijska uprava varaždinska, u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti iz Zagreba i Hrvatskim željeznicama, u sklopu preventivno–edukativnih mjera s ciljem povećanja svijesti najmlađih sudionika u prometu o opasnostima uslijed nepropisnog prelaska željezničke pruge, započela je novi ciklus predavanja učenicima osnovnih škola koje su lokacijski smještene u blizini željezničke pruge.

Prilikom predavanja u sklopu akcije "Vlak je uvijek brži", učenicima se na način primjeren životnoj dobi ukazuje na opasnosti prilikom prelaska željezničke pruge na obilježenim željezničko–cestovnim prijelazima, ali i na neobilježenim prijelazima pješaka preko željezničke pruge. Tako je u petak 16. ožujka održano prvo predavanje u Područnoj školi Mađarevo, čiji je učenik bio i prvoškolac koji je početkom veljače ove godine stradao u naletu putničkog vlaka u Mađarevu.

Predavanje su održali predstavnica Hrvatskih željeznica Sanja Pajić, predstavnica Fakulteta prometnih znanosti Danijela Barić i voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske Danijel Posavec. Do kraja ove školske godine takva će se predavanja održati i u ostalim osnovnim školama čiji učenici učestalo prelaze željezničku prugu prilikom dolaska u školu.

policija-predavanje-skola-madjarevo-pruga-2.jpg

policija-predavanje-skola-madjarevo-pruga-3.jpg