Pokrenuta inicijativa za otvaranje dnevnog Centra za ljude starije životne dobi u Ludbregu

Ludbreg | 25.9.2023. u 13:35h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg i Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg pokrenuli su inicijativu da se dio neiskorištenog prostora Doma zdravlja Ludbreg prenamijeni u dnevni Centar za ljude starije životne dobi u kojem bi mogli boraviti, baviti se raznim cjelodnevnim aktivnostima, a izgradila bi se i socijalna kuhinja za korisnike.

Sredinom mjeseca održan je sastanak sa županom Anđelkom Stričakom koji je inicijativu pozdravio, a proteklog tjedna održan je i sastanak s načelnicima susjednih općina. Više o planovima rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg Mirjana Jerbić.

- Ljudi koji su nemoćni, koji su stariji, a ne žele otići iz svojih kuća, njih bi se ujutro dovelo u Centar, imali bi aktivan boravak, a imali bi i vrijeme za odmor.S njima bi radile osobe koje su za to osposobljene, a u popodnevnim satima bi ih se vozilo natrag doma.Sve je još u fazi dogovora i pregovora.To je veliki zahvat na kojem se trenutno radi.Što se financiranje ovog projekta tiče ići će se prema Europskoj uniji, ali potrebno je prvo do kraja razraditi ideju.Početna faza je u tijeku - poručila je Mirjana Jerbić.

Na sastanku je dogovoreno da će od siječnja iduće godine susjedne općine Sveti Đurđ, Mali Bukovec, Veliki Bukovec i Martijanec te Grad Ludbreg financirati prijevoz starijih osoba i osoba u potrebi na pretrage u Koprivnicu i Varaždin.

Na Gradskom društvu Crvenog križa Ludbreg je da razradi plan o tome na koji će se način ljudi  od 1. siječnja 2024. godine moći prijavljivati u Crveni križ radi ostvarivanja prava.