Pokrenut izbor najboljih projekata za mlade Varaždince

Varaždinske vijesti | 19.8.2022. u 17:45h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Odbor za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina prvi put je pokrenuo kreativan izbor najboljih projekata koji će biti sufinancirani iz participativnog proračuna mladih Grada Varaždina.

Tijekom srpnja, nakon objavljenog javnog poziva, mladi Varaždina su mogli prijaviti različite projekte u skladu sa svojim interesima.

Do kraja kolovoza 2022. svi dostavljeni projekti će biti predstavljeni kraćim tekstualnim objašnjenjem, te vizualnim materijalima ili jednominutnim video-filmom na službenom gradskom Facebook profilu. Po isteku tog roka, svi će projekti još jednom biti zajedno predstavljeni na konferenciji za novinare.

Glasovanje za najbolji projekt bit će omogućeno od 3. – 11 rujna putem online Google obrasca koji će biti postavljen na službenim web stranicama Grada Varaždina.

Pravo glasa imat će mlade osobe starosti 15 do 30 godina s prebivalištem/boravištem na području Grada Varaždina. Svaki glasač imat će mogućnost glasovati samo za jedan, po njemu najbolji projekt.

Na temelju broja prikupljenih glasova, bit će objavljena rang lista najboljih projekata koji će ostvariti sufinanciranje u iznosu do 20 tisuća kuna.

Predstavljanje pojedinih prijavljenih projekata na Facebook stranici Grada Varaždina počinje u ponedjeljak 22. kolovoza objavom materijala koji su prvi stigli na javni poziv.

- Ovim putem pozivamo sve mlade da prate Facebook stranicu Grada i shareaju objave projekata na svojim mrežama te glasaju za onaj koji smatraju najboljim! - poručili su iz Grada.