Poduzetnici, javite se za bespovratne potpore od Općine Cestica! Foto: Ilustracija/Pexels

Poduzetnici, javite se za bespovratne potpore od Općine Cestica!

VV | 10.7.2024. u 14:57h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Cestica raspisala je natječaj iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve i softwerska rješenja u svrhu obavljanja registrirane djelatnosti poduzeća.

- Korisnici potpora po ovom pozivu mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća sa sjedištem na području općine Cestica te obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Maksimalni iznos potpore male vrijednost koji se može dodijeliti jednom projektnom prijedlogu iznosi 4000 eura. Iznos potpore koji se može dodijeliti po projektu poduzetniku početniku odnosno poduzetniku koji gospodarsku djelatnost obavlja kraće od 12 mjeseci od dana registracije ograničen je na 1000 eura - pojašnjavaju u Općini Cestica.

Potpore se dodjeljuje za troškove kupljene nove i rabljene materijalne i nematerijalne imovine a koja doprinosi unaprjeđenju i povećanju konkurentnosti postojećeg poslovanja.

- Podnošenje prijava na Javni poziv moguće je od dana objave javnog poziva do dana zatvaranja javnog poziva. Obavijest o zatvaranju javnog poziva objavljuje se na internet stranici Općine Cestica i oglasnoj ploči na dan zatvaranja javnog poziva sukladno definiranom krajnjem roku za podnošenje zahtjeva za potporu ili u trenutku kada kumulativni iznos potraživanih bespovratnih sredstava utvrđen u fazi I. postupka dodjele dosegne 100 % planirane omotnice u sklopu javnog poziva za pojedinu podmjeru Programa - izvijestili su iz Općine Cestica.

Prihvatljiva je nabava nove i rabljene materijalne i nematerijalne imovine.

- Obrasci dokumentacije Javnog poziva dostupni su za preuzimanje na službenim web stranicama Općine Cestica pod nazivom Program poticanja gospodarskog rasta 2024 - 2027. Projektni prijedlog dostavlja se u zatvorenom paketu/omotnici, preporučenom poštom ili osobnom dostavom u pisarnicu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Cestica s obavezno naslovljenom adresom i naznakom: edinstveni upravni odjel Općine Cestica, Dravska 1a, 42208 Cestica, Podmjera 1.1., zahtjev za potporu - NE OTVARAJ - pojašnjavaju iz Općine.