Podružnica HNS-a Petrijanec prikupila donacije za Socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Antuna" Foto: HNS Varaždinske županije

Podružnica HNS-a Petrijanec prikupila donacije za Socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Antuna"

Varaždinske vijesti | 22.3.2018. u 15:10h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak 19. ožujka održana je humanitarna akcija prikupljanja prehrambenih i higijenskih potrepština za korisnike varaždinske Socijalne samoposluge "Kruh sv. Antuna" u prostorima vatrogasnih domova DVD-a Družbinec, Nova Ves, Petrijanec, Strmec Podravski i Majerje.

Organizaciju humanitarne akcije su preuzeli Ženska inicijativa HNS-a Petrijanec u suradnji s Interesnim odborom Mladih HNS-a Petrijanec. Unatoč lošim vremenskim uvjetima, prikupljeno je nekoliko stotina kilograma prehrambenih i higijenskih potrepština koje su u utorak volonterima Socijalne samoposluge "Kruh sv. Antuna" Varaždin predali predsjednica Ženske inicijative Anita Videc, predsjednik Podružnice HNS-a Petrijanec Ivica Rukelj i potpredsjednik Mihael Greguraš.

- Cilj akcije je povećanje socijalne osjetljivosti i senzibilnosti ljudi za potrebe društva u kojem živimo. Uz malo solidarnosti svakog pojedinca može se napraviti mnogo za ljude kojima je ovakva pomoć od životne važnosti - istaknuo je Rukelj i zahvalio svima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji.