Bruno Hranić: Općina Vidovec kontinuirano ulaže u najmlađe sugrađane

Varaždinske vijesti | 19.7.2024. u 13:08h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vidovec, do sada, u 2024. godini bilježi 28 novorođene djece, za koje će biti isplaćena jednokratna naknada od 200 eura po djetetu.

- Općina se ponosi kontinuiranim ulaganjem u najmlađe sugrađane, što pridonosi pozitivnom prirodnom prirastu. Kroz različite oblike pomoći, nastoji osigurati najbolje uvjete za novorođenčad i njihove obitelji - ističe načelnik Bruno Hranić.

Općina Vidovec isplaćuje novčane naknade za novorođenčad, sufinancira boravak u dječjim vrtićima i produženom boravku u školi, sufinancira troškove kupnje radnih bilježnica, prijevoz učenika i srednjoškolaca te daje stipendije za učenike i studente.

Također financira školsku kuhinju, maturalna putovanja i školske izlete za djecu slabijeg imovinskog stanja.

Načelnik Bruno Hranić ističe da će se Općina i dalje marljivo brinuti o novorođenčadi i njihovim obiteljima, osiguravajući potrebnu podršku za zdrav i sretan početak života.

- Vidovec je i dalje Općina-prijatelj djece, što se vidi iz brojnih mjera koje provodimo kako bismo podržali naše najmlađe sugrađane - dodao je Hranić.

Proširenje dječjeg vrtića samo je jedna od tih mjera, koja pokazuje predanost Općine stvaranju uvjeta za sretan i siguran razvoj djece.