Podrška na kotačima: Odlazak liječniku, u trgovinu ili na poštu najtraženije su usluge Foto: GDCK Novi Marof

Podrška na kotačima: Odlazak liječniku, u trgovinu ili na poštu najtraženije su usluge

Varaždinske vijesti | 18.8.2021. u 19:04h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljenog s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, od 1. veljače ove godine provodi program "Podrška na kotačima" kojim pruža uslugu besplatnog prijevoza i dostave za osobe starije od 65 godina.

Program se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Novi Marof, a za prvu godinu provedbe programa odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 119.000 kuna.

Uslugu besplatnog prijevoza i pratnje mogu koristiti sve osobe starije od 65 godina s područja djelovanja GDCK Novi Marof koje obuhvaća gradove Novi Marof i Varaždinske Toplice te općine Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko.

- U razdoblju od veljače do srpnja 2021. pružene su 202 usluge - 165 usluga prijevoza i 37 usluga dostave za 86 korisnika programa, starijih osoba, većinom žena (70%), te je prijeđeno 7.997 kilometra - napominju iz novomarofskog Crvenog križa i dodaju kako je najčešći razlog korištenja usluge odlazak liječniku te potreba za odlazak u trgovinu, ljekarnu, banku, poštu ili tržnicu, zatim rješavanje prava na CZSS Novi Marof, HZZO, HZMO i sl., te odlazak na groblje ili misu.

- U prvoj polovici provedbe programa "Podrška na kotačima" uspješno smo implementirali novu vrstu izvaninstitucionalne usluge u lokalnoj zajednici koja prije nije bila dostupna, prilagodili je epidemiološkim mjerama i proširili na uslugu dostave, zaposlili jednu novu osobu – vozača, uspostavili kontakt centar na koji se korisnici mogu prijaviti za uslugu, a u svrhu evaluacije uspješnosti programa provodimo anketni upitnik o zadovoljstvu korisnika pruženom uslugom. Na osnovu dosad prikupljenih rezultata anketnog upitnika zaključili smo da su korisnici iznimno zadovoljni pruženom uslugom (ocjena 5), većina ih koristi uslugu prijevoza (99%) i 100% ih je izrazilo želju i potrebu za nastavkom programa - ističu iz GDCK-a Novi Marof.

Svi zainteresirani svoj termin za uslugu mogu dogovoriti pozivom na broj telefona 042 611 401 radnim danom od 8 do 15 sati.

gdck_novi_marof_podrska_na_kotacima_082021_2.jpg

gdck_novi_marof_podrska_na_kotacima_082021_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci