Počeli radovi na rekonstrukciji ivanečke Kumičićeve ulice, vrijedni 1,55 mil. kn Foto: Grad Ivanec

Počeli radovi na rekonstrukciji ivanečke Kumičićeve ulice, vrijedni 1,55 mil. kn

Varaždinske vijesti | 3.11.2020. u 08:30h | Objavljeno u Našim krajem

Počeli su radovi na jednom od najvećih prometnih i komunalno-infrastrukturnih projekata grada Ivanca u 2020. godini – rekonstrukciji Kumičićeve ulice.

Radovi obuhvaćaju odstranjivanje starog, vrlo lošeg kolnika i postavljanje novog, uređenje pješačkih staza i dovršetak uređenja zelenih površina koje je započeto prije par godina. Investicija je vrijedna 1,55 milijuna kuna, u cijelosti se financira iz proračuna Grada Ivanca. Radove izvodi Niskogradnja Huđek iz Petrijanca.

Uoči ovih, glavnih radova, izveden je niz pripremnih radova, ukupno vrijednih više od 600.000 kuna. Najprije su Ivkom - Vode rekonstruirale vodovod te staru, dotrajalu mrežu zamijenile novom. Nove cijevi postavljene su duž cijele ulice, u duljini 450 metara, pri čemu je uređeno i 20-ak novih priključaka za vodu. Ivkom - Plin je položio i dio nove plinske mreže.

Također, u cilju sprečavanja poplavljivanja podruma obiteljskih kuća u Kumičićevoj ulici, na dijelu kanalizacijskog kolektora u Ulici I. Gorana Kovačića (kod Industrije mesa) Ivkom – Vode su u dogovoru s Gradom izvele radove kojima je postojeći kolektor rasterećen te time gotovo potpuno eliminirana opasnost od poplavljivanja.

Kako ističu iz Grada Ivanca, aktualnim rekonstrukcijskim radovima Kumičićeva ulica pretvorit će se u modernu gradsku prometnicu. S obzirom na opsežne radove zbog kojih će promet biti otežan i usporen (odvijat će se naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz prometnu signalizaciju), svi stanari ulice i ostali građani mole se za razumijevanje i strpljenje.

Što se tiče pristupa tržnici, na raspolaganju će, kao i dosad, biti rezervni pravac iz odvojka Kumičićeve ulice (od dječjeg igrališta).

ivanec_kumiciceva_ulica_radovi_3.jpg

ivanec_kumiciceva_ulica_radovi_2.jpg

ivanec_kumiciceva_ulica_radovi_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci