Počela prva faza radova na uređenju odvojka Preradovićeve: "Ovu zonu pretvaramo u modernu gradsku četvrt" Foto: Grad Ivanec

Počela prva faza radova na uređenju odvojka Preradovićeve: "Ovu zonu pretvaramo u modernu gradsku četvrt"

Varaždinske vijesti | 6.10.2022. u 17:44h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Grad Ivanec je otvorio radove na uređenju odvojka Ulice P. Preradovića, od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici.

Riječ je o prvoj fazi radova u kojoj će se sagraditi prometnica i kolnik u punom profilu, s nogostupima s obje strane ulice, kao i nogostup uz SPAR, sve do obilaznice.

10095.jpg

- S obzirom na to da je na susjednoj površini u tijeku gradnja skate i biciklističkog parka, uređenjem ovoga odvojka se ujedno usklađuje cjelovit projekt uređenja istočnog dijela Preradovićeve ulice i kompleksa između Osnovne škole i Dječjeg vrtića. Gradnjom i uređenjem novih urbanih sadržaja i infrastrukture Grad prati intenzivan građevinski razvitak ove zone i pretvara je u modernu gradsku četvrt – izjavio je danas, prilikom obilaska gradilišta, gradonačelnik Milorad Batinić.

>>Ivanec dobiva skate i biciklistički park te teretanu na otvorenom

Odvojak prema školi gradi se i uređuje prvenstveno za potrebe sigurnog dolaska učenika-putnika od okretišta autobusa do škole, ali i za potrebe roditelja koji autima dovoze, odnosno odvoze djecu iz škole i vrtića.

Promet novim odvojkom odvijao bi se jednosmjerno. Roditelji bi vozilima u krug škole ulazili iz Šabanove ulice, kratko stali kod škole da djeca uđu u auto, te bi potom izlazili na novi odvojak, prema obilaznici. Vikendom bi se ograda zatvarala, što znači da ovim pravcem promet ne bi bio moguć.10094.jpg

Vrijednost radova u ovoj fazi je 465.000 kuna, a obavlja ih Niskogradnja Huđek iz Petrijanca.

Sljedeće godine u planu je realizacija druge faze ovoga projekta, koji obuhvaća dovršetak ulice u punom profilu, s manjim parkiralištem te uređenjem okretišta i stajališta za školski autobus.