Počela modernizacija nerazvrstanih cesta iz Programa Grada Ivanca za 2021. Foto: Grad Ivanec

Počela modernizacija nerazvrstanih cesta iz Programa Grada Ivanca za 2021.

Varaždinske vijesti | 14.5.2021. u 12:26h | Objavljeno u Našim krajem

Pripremnim radovima za asfaltiranje na nerazvrstanoj cesti u Hruškarima u Mjesnom odboru Stažnjevec, otvoren je Program modernizacije nerazvrstanih cesta Grada Ivanca za 2021. godinu.

- Uz više dionica u Stažnjevcu, ceste ćemo asfaltirati u mjesnim odborima Gačice, Lukavec, Punikve, Ivanečka Željeznica, Kaniža, Osečka, Radovan, Stažnjevec i Škriljevec, a rješavat ćemo i kritične strme dionice u mjesnim odborima Radovan, Bedenec, Ivanečka Željeznica i Salinovec. Ovogodišnjem cestovnom „paketu“ treba pribrojiti i radove na asfaltiranju Kumičićeve ulice i uličnog odvojka prema dječjem igralištu. Izvest će se radovi u vrijednosti od 4,2 milijuna kuna, a ukupno će se asfaltirati blizu 4 kilometra nerazvrstanih dionica – poručio je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Kao što je poznato, Grad Ivanec ceste na svom području modernizira temeljem 5-godišnjeg programa, pri čemu treba napomenuti da je asfaltiranje pojedinih predviđenih cesta i odvojaka prolongirano zato što su one u međuvremenu ušle u obuhvat Aglomeracije.

- A to znači da će se one asfaltirati nakon što se u njima izgradi kanalizacijski sustav jer ne bi bilo financijski odgovorno najprije ih asfaltirati pa nakon toga razbijati novi asfalt radi polaganja kanalizacijskih cijevi - napominju iz Grada Ivanca.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, izvođenje radova povjereno je PZC-u Varaždin.

ivanec_modernizacija_nerazvrstanih_cesta_12052021_2.jpg

ivanec_modernizacija_nerazvrstanih_cesta_12052021_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci