Planinarski bus otputovao za Veneciju, odakle ide na egozotični pohod u Maroko Foto: Grad Ivanec

Planinarski bus otputovao za Veneciju, odakle ide na egozotični pohod u Maroko

Grad Ivanec/vv | 17.10.2023. u 15:05h | Objavljeno u Našim krajem

Prepoznatljiv imidž Ivanca obići će brojne zemlje

Planinarski klub Ivanec s velikim je ponosom u nedjelju, 15. listopada, organizirao prvu promo turističku vožnju autobusom ukrašenim logom Ivanca – Planinarskog grada i prepoznatljivim motivom planine Ivančice.

Ideja oslikavanja prvog turističkog ivanečkog busa potekla je upravo od Planinarskog kluba pa je tako i prva vožnja bila rezervirana za 50-ak članova kluba i gostiju.

Prva vožnja bila je na relaciji Ivanec-Lepoglava-Bedenec-Jerovec-Ribić Breg-Ivanec.

Vožnji se pridružio i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

12165.jpg

12164.jpg

- Realizirani projekt primjer je izvrsne suradnje privatnog sektora i udruge civilnog društva, a sve u cilju promocije ivanečkog turizma. Takva sinergija dionika dokaz je odličnog zajedničkog rada za dobrobit i razvoj cijele zajednice – poručio je Friščić okupljenima.

Na samu realizaciju projekta osvrnuli su se predsjednik PK Ivanec Tomislav Friščić i vlasnik tvrtke SOS BUS d.o.o. Velimir Zagorščak, koji su se složili da će s realizacijom sličnih projekata nastaviti i ubuduće.

Grafičko rješenje oslikavanja autobusa i njegovu izradu realizirao je tim Grafičkog studija Tramex iz Ivanca, a Grad Ivanec Planinarskom je klubu dao suglasnost za korištenje grba grada i logotipa Planinarski grad.

Budući da je riječ o izletničkom autobusu koji vozi cijelom Europom, na ovaj će način prepoznatljiv imidž Ivanca obići brojne zemlje. Naime, već danas autobus članove Planinarskog kluba Ivanec vozi do Venecije, a odakle kreću na novi, egzotični planinarski pohod u Maroko.