Petrijanečki načelnik Željko Posavec dio nogometne reprezentacije dužnosnika Hrvatske

Varaždinske vijesti | 15.3.2024. u 11:39h | Objavljeno u Našim krajem

Nogomet je najpopularniji sport na svijetu, vole ga sve dobne i spolne skupine, a nogometnim klubom ponosi se svaka općina i grad, pa čak i manje naselje.

Navijačko ludilo obuzima ljude diljem svijeta, posebice tijekom Europskog i Svjetskog prvenstva, natjecanja na kojima našu državu predstavlja Hrvatska nogometna reprezentacija.

Već nekoliko godina u kontinuitetu održava se i Europsko nogometno prvenstvo gradonačelnika i načelnika, a i ove godine na istom sudjeluju dužnosnici iz Hrvatske.

Europsko nogometno prvenstvo gradonačelnika ove godine se održava u Njemačkoj u Leipzigu.

Nogometaši dužnosnici održali su i brojne pripreme, te se već dva mjeseca sastaju na treninzima, a pripremnu utakmicu jučer su odigrali u Jastrebarskom protiv domaćina NK Jaske.

Rezultat  je bio10:7 za domaćina, koji se bolje snašao na domaćem terenu, a zavidno nogometno znanje pokazali su u tom dvoboju dužnosnici.

Slijede pripremne utakmice u Sloveniji u organizaciji reprezentacije iz Slovenije a nakon toga „Euro of Mayors“ – Europsko prvenstvo.

„EURO OF MAYORS LEIPZIG 2024“ održati će se od 5. do 9. svibnja ove godine, a hrvatska će reprezentacija u Leipzigu igrati s Moldavijom, Rumunjskom i Češkom (više informacija na linku: https://www.tournify.de/live/euromayorsleipzig2024 ).

- Ovo je još jedna lijepa priča u kojoj sport povezuje ljude i države i širi poruku mira i solidarnosti s obzirom da je zadnji takav turnir u Slovačkoj bio humanitaran – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec dodavši kako mu je zadovoljstvo biti dijelom ove reprezentacije i pozitivne atmosfere.