PETRIJANEC Učenici sudionici projekta "Želim voziti bicikl“ prošli kroz općinu Foto: Ilustracija/Općina Petrijanec

PETRIJANEC Učenici sudionici projekta "Želim voziti bicikl“ prošli kroz općinu

VV | 12.4.2021. u 15:33h | Objavljeno u Našim krajem

U tijeku je realizacija projekta "Želim voziti bicikl“ koji provodi Biciklistički akademski sportski klub Vinica na čelu s Predsjednikom kluba, Branimirom Štimcem.

Biciklistički kamp provodi se uz partnerstvo Općine Petrijanec, Općine Vinica, Općine Cestica i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a u projektu sudjeluju i osnovne škole s tog područja. Tijekom kampa učenici stječu znanja i iskustva u realnim prometnim situacijama kao što je vožnja po kolniku, vožnja po biciklističkoj stazi, vožnja u koloni, vožnja kroz rotor, vožnja kroz semafor te druge realne prometne situacije.

DSC_2148-1170x660.jpg

Nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture tijekom listopada, studenog i prosinca, motiviraju učenike svih razreda svoje škole da sudjeluju na državno natjecanju "Prometna Učilica“ (ucilica.skole.hr), a tijekom veljače i ožujka organiziraju i provode školska natjecanja "Sigurno u prometu" za učenike četvrtih petih i šestih razreda. U Prometnu Učilicu uključeno je 300-tinjak učenika, a u "Sigurno u prometu" 100-tinjak učenika iz naših škola. Nakon školskih natjecanja dvije djevojčice i dva dječaka ukupno njih 16 dolaze na biciklistički kamp u OŠ Vinica kako bi se pripremili za Županijsko natjecanja. Biciklistički kamp dolazi kao finale na sve dosadašnje aktivnosti.

Sukladno programu realizacije projekta, mladi biciklisti sa svojim mentorima prošli su na svojim biciklima i kroz Petrijanec, a podrškku projektu dao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

- .Projekt ima kontinuitet te se prošle godine provodio uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te ovih triju općina, dok su ove godine općina Petrijanec, Vinica, Cestica i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina zajednički financirale provedbu ovog projekta a sve u cilju da se školska djeca upoznaju sa prometnim znakovima i pravilima te naravno da utječemo na njihove fizičke aktivnosti – rekao je načelnik Općine Petriajnec Željko Posavec i zamolio sve sudionike u prometu da uvijek budu oprezni da poštuju prometne propise i pravila kako bi se broj prometnih nesreća sveo na minimum. 

DSC_2115-1170x660.jpg

DSC_2118-1170x660.jpg