PETRIJANEC Prigodna novčana pomoć za umirovljenike uoči božićnih blagdana Foto: Ilustracija

PETRIJANEC Prigodna novčana pomoć za umirovljenike uoči božićnih blagdana

VV | 10.12.2021. u 16:30h | Objavljeno u Našim krajem

- Obavještavaju se umirovljenici s područja Općine Petrijanec čija mirovina iznosi manje od  2.000 kuna da će Općina Petrijanec vršiti isplatu prigodnih novčanih pomoći umirovljenicima, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Iznos potpore iznosit će 150 kuna - izvijestili su iz Općine Petrijanec. 

Uvjeti za isplatu novčane potpore su da umirovljenik nije korisnik inozemne mirovine ili neke druge mirovine te da je ukupna mirovina umirovljenika manja od 2.000 kuna, a u navedeni iznos računa se i inozemna mirovina).

Upis korisnika koji zadovoljavaju uvjete obavljat će se u petak, 10. prosinca,  u ponedjeljak 13. prosinca, u utorak 14. prosinca, u srijedu 15. prosinca, u četvrtak 16. prosinca te u petak 17. prosinca od 9 do 14 sati u prostorijama Društvenog doma Petrijanec, na adresi Trg sv. Petra 8, 42206 Petrijanec.

Novčane potpore će se isplaćivati 23. prosinca u vremenu od 12 do 14 sati. SVi umirovljenici dužni su prpidržavati se epidemioloških mjera: obavezno nošenje maski i poštivanje razmaka. 

- Ove godine povećali smo cenzus mirovine na 2.000 kuna te tako dodatno uključili još više umirovljenika u ove potpore. Svjesni smo da su ovo simbolične potpore, ali na taj način pokušavamo uljepšati blagdane umirovljenicima s područja Općine Petrijanec koji su puno dali za našu zajednicu tijekom radnog vijeka. Pozivam sve umirovljenike sa manjom mirovinom od 2.000 kuna da se prijave u Društvenom domu u Petrijancu – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.