PETRIJANEC Općina financira bilježnice, likovne mape, geometrijski pribor, pa čak i gumice! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

PETRIJANEC Općina financira bilježnice, likovne mape, geometrijski pribor, pa čak i gumice!

VV | 28.8.2021. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem
Učenici OŠ Petrijanec i područnih škola Nova Ves Petrijanečka i Strmec Podravski prvi dan nastave u novoj školskoj godini dobit će nove bilježnice, kajdanke i pisanke, likovne mape, geometrijski pribor (dva trokuta, ravnalo, kutomjer i šestar) olovke i gumice za sve učenike.
Novac za nabavku bilježnica i školskog pribora osiguran je iz općinskog proračuna.
- Preuzimanjem dužnosti načelnika 2017.  godine  jedna od mojih prvih Odluka koju sam donio bila je kupnja bilježnica za sve učenike Osnovne škole Petrijanec i područne škole Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka. Drago mi je da s tom praksom nastavljamo već petu godinu zaredom. Uveli smo i stipendije za učenike srednje škole, a nastavili smo sa stipendijama i za studente, te ćemo i ove godine stipendirati i poticati učenike i studente za izvrsne rezultate – rekao je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec.
Ovo je još jedna pozitivna mjera kojom će Općina olakšati žiteljima školovanje svoje djece. Na jesen se kreće ponovno sa produženim boravkom koji se u Osnovnoj školi Petrijanec održava također od 2017. godine.
Označeno u