PETRIJANEC Odgojiteljice iz vrtića Bambi na STEM edukacijama Foto: Ilustracija/Općina Petrijanec

PETRIJANEC Odgojiteljice iz vrtića Bambi na STEM edukacijama

VV | 12.6.2022. u 19:12h | Objavljeno u Našim krajem

Odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Bambi, podružnica Petrijanec su u svibnju i lipnju u vrtiću imale prilike prisustvovati STEM edukacijama koje je vodio Robert Ljubek. U sklopu edukacije održane su radionice kako raditi sa 3 D olovkom, pčelice i robot te elektronika-jednostavni strujni krugovi. Zahvaljujući ove edukacije odgojiteljice su dobile znanja i materijale koje će im pomoći u radu s djecom.

- Ono što kao odgojitelji, roditelji i lokalna zajednica trebamo jest poticati djecu da slobodno istražuju, bez straha od pogreške, već s otvorenim i znatiželjnim umom. Mi trebamo biti uz njih kao modeli ponašanja koji će pokazati kako je zabavno učiti nove stvari i primjenjivati to znanje u svakodnevnom životu. U ranoj i predškolskoj dobi želimo početi njegovati ljubav prema znanosti potičući djecu na znatiželju i postavljanje pitanja. Ovo je samo još jedan program koji smo organizirali s našim vrtićem i zahvaljujem se svim odgojiteljicama koje su prihvatile ovu edukaciju i sudjelovale u istoj – rekao je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Vrijednost edukacije za odgojiteljice je bila 4600 kuna, dok je vrijednost opreme koju je financirala Općina Petrijanec 22.480 kuna.