Ove subote predstavljanje nacionalnih manjina Grada Varaždina i Varaždinske županije

vv | 15.5.2024. u 18:50h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Varaždin i Varaždinska županija u suradnji s nacionalnim manjinama s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije obilježit će u subotu 18. svibnja 2024. godine Dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj – predstavljanje nacionalnih manjina Grada Varaždina i Varaždinske županije. Upravo je taj dan prigoda da nacionalne manjine Grada Varaždina i Varaždinske županije približe svoje posebnosti svim Varaždinkama i Varaždincima kao i svim stanovnicima Varaždinske županije. 

- Stoga ovim putem pozivamo sve građane da se u subotu 18. svibnja ove godine u vremenu od 10:00 sati do 13:00 sati pridruže obilježavanju Dana kulturne raznolikosti  na Trgu kralja Tomislava (Korzo ) u Varaždinu  gdje će moći uživati u kulturno umjetničkom programu kojeg su pripremile nacionalne manjine, a građani će moći uživati  i u njihovoj tradicionalnoj gastronomiji - javljaju iz Grada i Županije.

Na Trgu Kralja Tomislava (Korzo) predstavit će se albanska, bošnjačka, slovenska i srpska nacionalna manjina, te predstavnici Nepala i Ukrajine.

plakat_dan_nacionalnih_manjina.jpg