Otvoreno savjetovanje o odvodnji otpadnih voda na području Lepoglave Foto: ilustracija

Otvoreno savjetovanje o odvodnji otpadnih voda na području Lepoglave

I.D./Varaždinske vijesti | 12.11.2015. u 09:30h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava objavio je javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Odluke o odvodnji otpadnih voda na području grada Lepoglave.

Naime, Zakonom o vodama propisano je da su pravne i fizičke osobe dužne otpadne vode ispuštati u građevine javne odvodnje ili u individualne sustave odvodnje otpadnih voda, odnosno na drugi način sukladno odluci o odvodnji otpadnih voda. Ujedno je propisano da Odluka o odvodnji otpadnih voda mora sadržavati osobito način odvodnje otpadnih voda s određene aglomeracije, uključivo naseljenih mjesta i izvan njih, način odvodnje onečišćenih otpadnih voda koje se ne ispuštaju u sustav javne odvodnje, zemljopisne podatke o mjestima ispuštanja otpadnih voda iz sustava javne odvodnje u tijela površinskih voda, odnosno iznimno o mjestima ispuštanja u tijela podzemnih voda, uvjete ispuštanja otpadnih voda na područjima na kojima je i na kojima nije izgrađen sustav za odvodnju otpadnih voda, granice vrijednosti emisija otpadnih voda koje nisu tehnološke u građevine javne odvodnje, sabirne i septičke jame, podatke o nadležnostima održavanja sustava javne odvodnje, uvjete održavanja bioloških uređaja za pročišćavanje sanitarnih otpadnih voda, održavanja i pražnjenja sabirnih i septičkih jama, upućivanje na obvezu priključenja na građevine javne odvodnje sukladno odluci o priključenju i općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga i način i uvjete davanja koncesije za crpljenje i pražnjenje sabirnih i septičkih jama.

Nacrt Odluke o odvodnji otpadnih voda je dostavljen Hrvatskim vodama radi prethodne suglasnosti te je zaprimljeno prethodno mišljenje Hrvatskih voda, u kojem se navodi da nacrt Odluke sadrži odredbe propisane Zakonom o vodama i daju pozitivno mišljenje na sadržaj nacrta Odluke koji je u skladu sa zakonskim propisima i suglasni su s donošenjem Odluke o odvodnji otpadnih voda na području grada Lepoglave.

Obzirom na postojanje zakonske obveze donošenja Odluke o odvodnji otpadnih voda na području grada Lepoglave, kao i propisanog obveznog sadržaja navedene Odluke te traženje prethodnog mišljenja Hrvatskih voda i činjenice da se predmetna odluke odnosi na sve građane grada Lepoglave, pa u nastojanjima da se građanima omogući davanje prijedloga i mišljenja na nacrt odluke, iz Grada pozivaju zainteresiranu javnost – građane, udruge, građanske inicijative, zaklade, javne i privatne ustanove, sve zainteresirane koji svojim prijedlozima i sugestijama mogu pridonijeti donošenju kvalitetne i provedive Odluke o odvodnji otpadnih voda na području grada Lepoglave, da se odazovu.

Prijedlozi, primjedbe i komentari mogu se u pisanom obliku na popunjenom propisanom obrascu poslati na adresu Grada Lepoglave, Antuna Mihanovića 12, Lepoglava (s naznakom: „Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću – Odluka o odvodnji otpadnih voda“) ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., zaključno do 9. prosinca.

Kako ističu iz Grada Lepoglave, svi u roku pristigli prijedlozi razmotrit će se, a oni prihvaćeni ukomponirati u konačni prijedlog Odluke koji će se proslijediti Gradskom vijeću Grada Lepoglave na donošenje.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci