Župan Radimir Čačić s načelnikom Općine Zvonkom Šamecom u šetnji Dravskom ulicom u Trnovcu Foto: Krešimir Đurić

Otvorena Dravska ulica u Trnovcu, župan Radimir Čačić upozorio na položaj ŽUC-a

| 19.10.2017. u 13:45h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinski župan Radimir Čačić nazočio je danas otvorenju Dravske ulice u naselju Trnovec u Općini Trnovec Bartolovečki. Ukupna investicija vrijedna je 944.205.77 kuna od čega je  Županijska uprava za ceste izdvojila 769.205,77 kuna, a Općina Trnovec Bartolovečki 175.000,00 kuna.

- Ova je ulica žila kucavica u naselju Trnovec, spojna je ulica prema školi i bila je potrebna njena sanacija. Napravili smo proširenje ulice, koja je sada metar šira, a s njene desne strane, gdje je to bilo moguće, napravili smo nogostupe i svakom smo domaćinstvu naravili prilaze, a odrađena je i odvodnja. Općina je sufinancirala nogostupe i prilaze prema svakom domaćinstvu. Hvala županiji na suradnji i nadam se da ćemo sljedeće godine ući u planove za 2018. godini i završiti ovaj projekt, jer do sada jer do sada smo odradili pedeset posto uređenja Dravske ulice - rekao je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec, naglasivši da je projektnu dokumenataciju financirala Općina.

Župan Radimir Čačić je istaknuo da je ovo mali projekt s državnog nivoa, a veliki za općinu i županiju.

- Županijska uprava za ceste je jedna od vrlo problematičnih točaka u funkcioniranju županije. Zadnjih desetak godina se taj prostor kontinuirano zakida, oštećuje i stagnira. Kada sam prvi put izabran za župana proračun ŽUC-a je bio jednak proračunu Županije, a sada je proračun Županije tri puta veći od proračuna ŽUC-a. Očito se od strane države ne vodi računa o financiranju županijski cesta, a posebno se zakida sjever i posebno se oštećuje Varaždinska županija. Financira se svašta, subvencionira na razne načine, a pokušat ćemo intervenirati u rebalansu proračuna i na sredstvima za klizišta, gdje smo u posebno tragičnoj poziciji. Pozitivno ćemo odgovoriti na zahtjeve naših Općina, te upozoriti na položaj ŽUC-a - naglasio je župan Čačić.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački napomenuo je da je ovaj projekt primjer dobre suradnje Općine, ŽUC-a i Varaždinske županije.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci