Otkriven mural 7. gardijske brigade PUMA kod istočnog rotora u Ivancu

VV | 17.2.2023. u 09:37h | Objavljeno u Našim krajem

Na zidu kod istočnog rotoru u Ivancu (tzv. bukobranu) u četvrtak je, 16. veljače, otkriven mural 7. gardijske brigade PUMA. Oslikavanje i otkrivanje murala, dimenzija 9x2 metara, organizirala je Udruga veterana 7. gardijske brigade PUMA Varaždin, koja i ovim projektom nastoji sačuvati sjećanje na slavni ratni put brigade u Domovinskom ratu i njen golem doprinos oslobađanju i stvaranju neovisne, slobodne i suverene Republike Hrvatske.

- Zahvaljujem Ministarstvu hrvatskih branitelja i Gradu Ivancu, koji se uključio i novčano podupro ovaj projekt, a koji smo počeli provoditi u povodu obilježavanja 30. obljetnice osnivanja 7. GBR. Ivanec je šesta lokacija u kojoj otkrivamo mural s glavnim simbolima PUMA, istim onima koji su nas vodili na našem ratnom putu - izjavio je predsjednik Udruge Robert Puja.

- Naš plan je da identične murale otvorimo širom Hrvatske. Na taj način ostavljamo trag o doprinosu pripadnika 7. GBR slobodnoj Hrvatskoj te čuvamo sjećanje na našeg 91 poginulog i jednog nestalog pripadnika – poručio je Puja.

Autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen-Thorn, a njegovu otkrivanju pridružili su se i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić te predstavnici braniteljskih udruga iz Ivanca i Lepoglave, koje u svom članstvu okupljaju i brojne pripadnike 7. GBR.

Galerija slika