Osnovana Turistička zajednica Sjever Zagorja, prvi predsjednik Mirko Korotaj

VV | 20.2.2022. u 10:29h | Objavljeno u Našim krajem

Osnovana je Turistička zajednica Sjever Zagorja. Osnivačka skupština održana je jučer u Kulturnom centru u Cestici, a prvi predsjednik novoosnovane turističke zajednice je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj. 

Načelnik Korotaj tu će funkciji obavljati godinu dana, nakon čega će ju preuzeti sljedeći općinski načelnik po abecednom redu.

 - Ovim udruživanjem dobit ćemo odličan i raznolik sadržaj čime će gosti moći u našem kraju ostati i sedam dana, pa i više. Vjerujem da će brojni gosti doći na ovo naše područje, ali i da će turistička zajednica osigurati kvalitetnu podršku privatnom sektoru da promoviramo njihovu ponudu - rekao je Korotaj.

20220219_092523.jpg

Turistička zajednica Sjever Zagorja obuhvaća područje šest općina - Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec i Vinica. Turistička zajednica odradit će suport koji trebaju privatni iznajmljivači i ugostitelji, da se promovira ovo područje, ljepota kraja gostima širom Hrvatske i Europe.

Prema Statutu, Skupštinu čine predsjednik TZ Sjever Zagorja i ukupno 16 članova predstavnika s područja općina grupiranih u tri skupine djelatnosti. Prvu skupinu, Ugostiteljski objekti za smještaj čini ukupno devet članova: Miran Mihin, Jasminka Novosel, Vlatko Gregur, Izidor Gladović , Valentina Dukarić, Dejan Stanjević, Zoran Košir, Emil Jurič i Zoran Kuserbanj. Drugu skupinu, ostali ugostiteljski objekti, čine ukupno četiri člana: Darko Kos, Tatjana Martinčević, Miljenko Drvar i Katarina Šipek, a treću skupinu, ostali članovi, čine: Mladen Dobrotić, Boris Hrgarek i Snježana Biškup.

U Turističko vijeće je izabrano ukupno osam članova, a to su Sanja Mihin, Jasminka Novosel, Branko Jakopec, Valentina Gladović-Nedić, Tatjana Martinčević, Dražen Habek, Danijel Patrčević i Emil Jurič, dok je predstavnik u Skupštini TZ Varaždinske županije Danijel Patrčević.

20220219_092606.jpg

 Na osnivačkoj skupštini nove turističke zajednice bio je i direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

 - Ovo područje je kompatibilno po kulturnim, geografskim, gastronomskim, poljoprivrednim, ali i turističkim kapacitetima i ima izniman turistički potencijal. Potvrdile su to i kuće u odmor koje su počele nicati posljednjih godina, tako da se to i već sad potvrdilo. I dosad se značajno ulagalo u turizam, ali tu sad se to mora i povećati i dodatno komercijalizirati, tu su brojni dvorci, kurije, klijeti, vinogradi, brojne prirodne ljepote - rekao je Bojanić Morandini.