Općinsko vijeće Vidovec: Imenovana nova ravnateljica vrtića, u stari prostor vrtića idu udruge Foto: Ivana Dreven

Općinsko vijeće Vidovec: Imenovana nova ravnateljica vrtića, u stari prostor vrtića idu udruge

| 17.9.2021. u 09:31h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na sjednici Općinskog vijeća općine Vidovec jučer su prihvaćeni polugodišnji izvještaji o radu općinskog načelnika te izvršenju proračuna.

- Bilo je dosta aktivnosti, bilo smo vrlo aktivni i pokrenuli niz projekata. Godina je započela preseljenjem Dječjeg vrtića Škrinjica u novu zgradu, čime je realiziran dugo očekivani i jedan od najvažnijih projekata Općine Vidovec. Na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja odobreno je 450.000 kuna za prvu fazu projekta rekonstrukcije i prenamjene općinske nekretnine u Tužnom u etno kuću s vinskim podrumom i kušaonicom. Odabran je izvođač radova te se uskoro očekuje početak radova. Završili smo s 3. fazom izgradnje nogostupa u Belskoj ulici u Tužnom, postavljamo novu LED rasvjetu, a uređivali smo i prostorije sportskog objekta NK Budućnost - nabrojio je neke od projekata načelnik Bruno Hranić.

vidovec_opcinsko_vijece_16-09-2021_9.jpg

Mještanima je podijeljeno 1.150 žutih kanti za otpadnu plastiku, čija je nabava sufinancirana sredstvima Europske unije, a Općina je kupila dodatnih 140 spremnika za nove korisnike usluge odvoza otpada.

- Također, prikupljamo podatke o zainteresiranim mještanima kojima je potrebna kanta za pelene, koje će se dodjeljivati od sljedeće godine - dodao je Hranić.

Većinom glasova prihvaćen je polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Vidovec koji je pokazao manjak od dva milijuna kuna.

vidovec_opcinsko_vijece_16-09-2021_6.jpg

- Prihodi su bili manji nego što smo računali, stoga se stvorio manjak u proračunu, ali vjerujem da će se sve to do kraja godine posložiti. Naravno da ćemo morati raditi rebalans, promijenile su se neke stvari, od toga da od ove godine imamo otplatu kradita za vrtić, da u vrtiću imamo 20-ak više zaposlenika te za plaće izdvajamo tri puta više sredstava. Usto, većim smo tempom počeli otplaćivati i naš udio za kanalizaciju, pa ćemo sigurno napraviti neke rezove koji nisu toliko bitni za funkcioniranje općine. Malo je teža situacija i zbog povrata poreza, no nismo bili rastrošni. Pazimo na svaku kunu i vjerujem da ćemo godinu završiti onako kako smo i planirali te da će sljedeća biti puno bolja - naglasio je Hranić.

vidovec_opcinsko_vijece_16-09-2021_4.jpg

Na sjednici je prihvaćen i prijedlog Rješenja o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Škrinjica. Naime, nakon ostavke dosadašnje ravnateljice, raspisan je natječaj te je za novu ravnateljicu imenovana Vida Risek.

- Vjerujem da će vrtić funkcionirati kako treba, a vidimo da se implementiraju novi projekti, pokrenuta je suradnja s UNICEF-om i s nadležnim ministarstvom, odobreni su i neki novi programi, tako da vrtić dobiva neke nove sadržaje - rekao je načelnik.

Donesena je i Odluka o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele prostora u općinskom vlasništvu na korištenje udrugama.

- U prizemlju općinske zgrade, gdje je bio stari vrtić, imamo prostore koje smo kompletno uredili, a velik dio, gotovo 25.000 kuna, za opremanje prostorija namještajem, nam je donirala jedna tvrtka, pa su ti prostori praktički gotovi za useljenje. Slijedi raspisivanje natječaja za naše udruge da ih smjestimo u adekvatne prostore, što će poboljšati kvalitetu njihovog rada - istaknuo je Hranić.

vidovec_opcinsko_vijece_16-09-2021_10.jpg

Vijećnici su dali i pozitivno mišljenje o ulasku Općine Vidovec u obuhvat većeg urbanog područja grada Varaždina, koje se formira zbog mogućnosti korištenja sredstava namijenjenih održivom urbanom razvoju putem integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u razdoblju od 2021. do 2027. godine.

- ITU mehanizam je jako dobar za našu općinu. Stvara se jedno urbano područje oko grada Varaždina, gdje ćemo iskoristiti određene financijske mogućnosti u novom financijskom razdoblju EU 2021.-2027. da s ostalim jedinicama lokalne samouprave pokrenemo niz projekata i povučemo sredstva iz europskih fondova - zaključio je Hranić.

vidovec_opcinsko_vijece_16-09-2021_1.jpg

vidovec_opcinsko_vijece_16-09-2021_2.jpg

vidovec_opcinsko_vijece_16-09-2021_5.jpg

vidovec_opcinsko_vijece_16-09-2021_7.jpg

vidovec_opcinsko_vijece_16-09-2021_12.jpg

Označeno u