OPĆINSKO VIJEĆE VELIKOG BUKOVCA Uskoro rebalans proračuna radi pomoći zbog tuče

Varaždinske vijesti | 2.6.2022. u 17:45h | Objavljeno u Našim krajem

Sjednica Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec bila je sazvana za 25. svibnja, no odgođena je zbog olujnog nevremena s tučom koje je izazvalo višemilijunske štete na objektima i u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine.

Odgođena sjednica Općinskog vijeća održana je jučer, a jedna od tema bila je pomoć onima koji su pretrpjeli štetu. Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić izvijestio je o posljedicama i pomoći.

– Nevrijeme i tuča kakva se ne pamti na ovom području izazvali su katastrofalne štete. Stambeni i gospodarski objekti, plastenici i staklenici su uništeni, stradali je i poljoprivredna proizvodnja. Odmah smo obišli štete. Ovdje je istu večer došao i župan Anđelko Stričak, a ujutro i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Županija je proglasila elementarnu nepogodu, a pomoć poljoprivrednim proizvođačima, cvjećarima, obećala je i ministrica – naglasio je Vrbanić.

Načelnik je najavio skori rebalans općinskog proračuna kako bi se osigurala dodatna sredstva za pomoć stradalima od nevremena i tuče.

Na dnevnom redu sjednice općinskog vijeća bilo je i izvješće o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna. Na prihodovnoj strani proračun Općine Veliki Bukovec za 2021. godinu ostvaren je u iznosu od 6 milijuna kuna, dok su rashodi iznosili 6,9 milijuna.

U izvršenju Plana razvojnih programa Općine Veliki Bukovec za prošlu godinu naveden je 1,1 milijun za rekonstrukciju zgrade OŠ Veliki Bukovec te 2 milijuna kuna za rekonstrukciju mosta preko Plitvice u Dubovici.

Kroz Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture utrošeno je 2,3 milijuna kuna. Programa održavanja komunalne infrastrukture Općine Veliki Bukovec za 2021. godinu iznosio je 290.000 kuna. Za sport je prošle godine izdvojeno 107.000 kuna, a za socijalnu skrb 105.000 kuna.

Općinsko je vijeće odlučilo i o pokretanju postupka 4. ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Veliki Bukovec, a odnosi se na uvrštenje zemljišta u građevinsko područje.

U međuvremenu je došlo i do promjene pojedinih nacionalnih propisa koji utječu na provedbu zahvata u prostoru i to prvenstveno u odnosu na sada povećanu mogućnost gradnje ugostiteljsko-turističkih sadržaja u domaćinstvu i uz OPG, kao i uvjeti utvrđivanja zona buke u vanjskom prostoru, pa će se i usklađenje uvrstiti u izmjene Prostornog plana.

Prihvaćen je i Kodeks ponašanja članova Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec, kojemu je svrha jačanje integriteta, objektivnosti, nepristranosti i transparentnosti u obnašanju dužnosti članova Općinskog vijeća i članova radnih tijela Općinskog vijeća, kao i promicanje etičnog ponašanja i vrijednosti koje se zasnivaju na temeljnim društvenim vrijednostima i široko prihvaćenim dobrim običajima te jačanje povjerenja građana u nositelje vlasti na lokalnoj razini.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci