Općinsko vijeće Ljubešćice jednoglasno usvojilo izvješće o radu načelnika za drugo polugodište 2021.

| 16.3.2022. u 18:44h | Objavljeno u Našim krajem

Održana je 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Ljubešćica, razmatralo se o 16 točaka dnevnog reda koje su donesene jednoglasno.

Na sjednici je jednoglasno usvojen Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu načelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2021.godine.

Izvješće kroz nekoliko tematskih cjelina jasno prikazuje aktivnosti općinskog načelnika kao što su provedeni Programi kapitalne i komunalne infrastrukture na području Općine Ljubešćica, Program pomoći djeci, učenicima i udrugama, te ostale aktivnosti kao i aktualni projekti za navedeno razdoblje.

- Od usvojenih točaka posebno ističemo donošenje Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Općine Ljubešćica za 2021. godinu te Zaključka o davanju suglasnosti na Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Dječjeg vrtića „LEPTIRIĆ“ za 2021. i na Odluku o pokriću gubitka Dječjeg vrtića „LEPTIRIĆ“ Ljubešćica za 2021.godinu - navode u Općini Ljubešćica.

Od posebne važnosti za Općinu je donošenje Odluke o pristupanju društvu NOVOKOM d.o.o. uplatom uloga i Odluke o promjeni odredbi akta o osnivanju u cijelosti te sklapanju Društvenog ugovora NOVOKOM d.o.o..

Općinski načelnik istaknuo je da će provedba ovih odluka biti od značaja za Općinu s obzirom da su odluke donesene u svrhu proširenja poslovanja društva NOVOKOM d.o.o. i omogućavanja obavljanja komunalnih djelatnosti predmetnog društva, a koje na području općine obavlja komunalnu djelatnost ukopa pokojnika, te javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada.

Sukladno rokovima utvrđenim zakonom prihvaćeni i doneseni su i Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu za 2021. godinu trgovačkog društva NOVOKOM d.o.o., kao davatelja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, Zaključak o prihvaćanju Izvješća Uprave groblja o radu i financijskom poslovanju za groblje u Ljubešćici i Kapeli Kalničkoj za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2021.godinu, Zaključak o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Općine Ljubešćica za 2021.godinu, Zaključak o prihvaćanju Izvješća o provedbi Plana upravljanja imovinom za 2021.godinu, Zaključak o prihvaćanju Izvješća o primjeni agrotehničkih mjera u 2021.godini, Zaključak o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2021.godinu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci