OPĆINSKO VIJEĆE G. KNEGINCA Odobrene „uskrsnice“ i oslobođenje plaćanja komunalne naknade vatrogascima

Varaždinske vijesti | 17.2.2023. u 17:08h | Objavljeno u Našim krajem

Prva ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec održana je jučer, u prostorijama Vatrogasnog centra. Na dnevnom redu 20. sjednice bilo je ukupno 9 točaka, koje su prihvaćene jednoglasno.

Usvojen je Zaključak o usvajanju Izvješća o provedbi Plana upravljanja i raspolaganja imovinom Općine Gornji Kneginec za 2022. godine.

Navedeno je Izvješće nastalo primjenom dobre prakse iz odredaba Zakona o upravljanju državnom imovinom i prema preporukama navedenima u Izvješću o obavljenoj reviziji upravljanja i raspolaganja nekretninama jedinaca lokalne i područne samouprave na području Varaždinske županije.

Općinski su vijećnici usvojili Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu općinskog načelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2022. godine i na navedeno Izvješće nisu imali primjedaba.

Vijećnici su donijeli i Zaključak o prihvaćanju prijedloga Ugovora o prijenosu financijskih sredstava za provedbu Programa javnih potreba u sportu na području Općine Gornji Kneginec za 2023. godine.

Time se ovlašćuje općinski načelnik da sa Športskom zajednicom Općine Gornji Kneginec potpiše ugovor o prijenosu 36.000,00 EUR za potrebe javnih potreba u sportu za ovu godinu.

Usvojena je i Odluka o dopuni Odluke o proglašenju statusa nerazvrstane ceste – javnog dobra u općoj uporabi kojima se odvojak Polevčica (odvojak Radničke ulice u Donjem Knegincu) i odvojak Milković na Glaviću (Varaždin Breg) upisuju kao nerazvrstane ceste.

Općinski su vijećnici prihvatili i Odluku o oslobađanju od plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda. Time je 30 operativnih članova dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općine Gornji Kneginec oslobođeno plaćanja komunalne i naknade za uređenje voda, i to u sveukupnom iznosu od 2.705,12 EUR.

Treba naglasiti da članovi naših vatrogasnih društava odrađuju tisuće radnih sati i za to ne primaju nikakvu naknadu riskirajući vlastiti život odlaskom u vatrogasne intervencije poput gašenja požara, tehničkih intervencija, prometnih nesreća i slično.

I ove će godine umirovljenici, nezaposlene osobe prijavljene u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Varaždin s prebivalištem na području Općine Gornji Kneginec ostvariti pravo na jednokratnu novčanu pomoć – „uskrsnicu“ u iznosu od 20,00 EUR.

Uskrsnice će se isplatiti u travnju, a u proračunu je za ovu vrstu pomoći osigurano oko 1 300 uskrsnica.

Pod posljednjom su točkom općinski vijećnici donijeli novi Pravilnik o provedbi postupaka jednostavne nabave usklađujući ga sa Zakonom o javnoj nabavi i novom valutom umjesto dosadašnje hrvatske kune.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci