Općini Trnovec Bartolovečki odobreno 1,1 mil. eura za izgradnju dječjeg vrtića koji će pohađati 200 mališana

vv | 28.12.2023. u 19:25h | Objavljeno u Našim krajem

U Općinu Trnovec Bartolovečki ovih je dana stigla lijepa vijest – prihvaćena je prijava projekta „Izgradnja i opremanje matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom” na natječaju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Projekt je uspješno prošao procjenu kvalitete Ministarstva znanosti i obrazovanja te ukupna bespovratna sredstva iznose 1.146.726 eura.

Riječ je o najvećem kapitalnom projektu u općini, vrijednom oko 4,5 milijuna eura. Novi dječji vrtić u naselju Trnovec bit će kapaciteta za 200 djece. Naime, djeca trenutno polaze vrtić u 47 godina starom montažnom objektu koji više ne udovoljava propisima i standardima te ga nije moguće renovirati ili dograđivati. 65 mališana polaze vrtiće u drugim, okolnim općinama i gradovima, dok je na listi čekanja konstantno više od 60 djece.

Kako je rekla načelnica Verica Vitković, općina Trnovec Bartolovečki u protekle četiri godine ima pozitivan trend u broju novorođenih, što je dalo dodatni vjetar u leđa odluci o izgradnji novog vrtića– Odobrena sredstva velika su stvar za našu Općinu. Drago mi je što je Ministarstvo prepoznalo našu potrebu i što će pomoći da svoj djeci omogućimo boravak u vrtiću dok su roditelji na poslu. Uskoro krećemo u realizaciju prioritetnog projekta Općine jer želimo našoj djeci najbolje, da budu smješteni u objekt koji je primjeren današnjim standardima i koji zadovoljava sve uvjete. Vjerujemo da će vrtić biti gotov za otprilike dvije i pol godine – istaknula je načelnica Vitković.