Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU

Općini Ljubešćica bespovratnih 450.000,00 kuna za sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta

Varaždinske vijesti | 22.2.2021. u 13:03h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Ljubešćica osigurala bespovratnih 450.000,00 kuna za sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta. Temeljem javnog poziva za iskaz interesa prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima za 2021. godinu koje je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije u prosincu 2020. godine Općina Ljubešćica prijavila je projekt „Unaprjeđenje komunalne infrastrukture kroz sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta“.

Projektom se planira asfaltirati 2,5 kilometara nerazvrstanih cesta na području svih mjesnih odbora Općine Ljubešćica, a posebno ceste koje pripadaju MO Ljubelj i Ljubelj Kalnički. Dio predmetnih cesta je trenutačno posut makadamom, a dio je zbog starosti i dotrajalosti pun udarnih rupa, nastalih uslijed dugog vremenskog perioda prometovanja i uslijed vremenskih nepogoda.

Sve to iziskuje mnogo novca za održavanje istih, a ujedno su nesigurne za prometovanje, čime se smanjuje kvaliteta života u lokalnoj ruralnoj sredini. Modernizacijom istih povećala bi se razina komunalnih usluga i standarda