Općini Ljubešćica 29.040 eura za Dječji vrtić "Leptirić", roditelji oslobođeni plaćanja za svibanj Foto: DV Leptirić

Općini Ljubešćica 29.040 eura za Dječji vrtić "Leptirić", roditelji oslobođeni plaćanja za svibanj

Varaždinske vijesti | 13.6.2023. u 17:14h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Ljubešćica se javila na Javni poziv općinama Republike Hrvatske za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godine, raspisan od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Odlukom su Općini Ljubešćica dodijeljena financijska sredstva u iznosu od 29.040,00 € / 218.801,88 KN za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti na području općine Ljubešćica.

Svrha ove mjere je osiguranje financijske potpore iz državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama s potpomognutih područja i općinama koje ulažu značajna financijska sredstava u predškolsku djelatnost.

- Dobivena financijska sredstva utrošit će se za podmirenje izdataka za radnike, prehranu djece te poboljšanje uvjeta boravka djece u Dječjem vrtiću "Leptirić". Općina Ljubešćica se nalazi na listi 110 prijavljenih općina/gradova koji su u vrlo kratkom roku nakon otvaranja predmetnog Javnog poziva pravovremeno dostavili uredu prijavu na isti, te se time osigurala značajna sredstva za Ustanovu - ističu iz Općine Ljubešćica.

- Ostvarivanjem financijskih sredstva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu 29.040 € te osiguranjem dodatnih 13.272,28 € /100.000,00 KN iz Proračuna Općine Ljubešćica na kraju 2022. godine značajno se doprinosi održivosti sadašnje ekonomske cijene te neće biti potrebe za povećanjem ekonomske cijene do kraja pedagoške godine, a s obzirom na rast svih troškova - napomenuli su.

Sredstvima financijske potpore Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade svim roditeljima čija djeca pohađaju Dječji vrtić "Leptirić" Ljubešćica financirat će se boravak, odnosno svi roditelji čija djeca pohađaju dječji vrtić za mjesec svibanj 2023. godine oslobađaju se plaćanja udjela ekonomske cijene.