Projekt dogradnje Vatrogasnog spremišta DVD-a Kneginec Donji Foto: Općina Gornji Kneginec

Općini Gornji Kneginec odobreno 660.000 kuna za sufinanciranje projekata

I.D./Varaždinske vijesti | 6.4.2017. u 18:43h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je u srijedu 5. travnja Listu odabranih projekata za sufinanciranje u 2017. godini iz Programa podrške regionalnom razvoju.

Općina Gornji Kneginec u navedeni Program kandidirala je sufinanciranje dogradnje Vatrogasnog spremišta DVD-a Kneginec Donji uz zgradu društvenog doma u Donjem Knegincu, ukupne vrijednosti projekta 1,4 milijuna kuna, te joj je odobreno 500.000 kuna sufinanciranja iz Programa podrške regionalnom razvoju.

Također, istog dana, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je popis odobrenih zahtjeva za financiranje ukupno 336 projekta namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017. godinu. Među odobrenim zahtjevima za financiranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda tijekom ove godine, Općini Gornji Kneginec odobrena su dva projekta iz programa Održavanje nerazvrstanih cesta, i to "Izvođenje radova na izgradnji nerazvrstane ceste NC-027 u naselju Lužan Biškupečki, Vinogradska ulica", s 150.000 kuna, te "Izrada projektne dokumentacije za izvođenje radova na izgradnji nerazvrstane ceste uz novi dječji vrtić u Gornjem Knegincu", u iznosu od 10.000 kuna.