Općini Gornji Kneginec 636 tisuća eura za modernizaciju javne rasvjete

vv | 18.7.2024. u 13:40h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Gornji Kneginec potpisan je u četvrtak, 18. srpnja ugovor za modernizaciju sustava javne rasvjete odnosno izgradnju energetski učinkovite LED javne rasvjete na cijelom općinskom području.

Za izvođača radova temeljem provedenog javnog natječaja izabrana je tvrtka ELCON iz Varaždina, a vrijednost potpisanog ugovora je 636.469,90 eura s PDV-om.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Goran Kaniški i direktor tvrtke ELCON Goran Vugrek.

Tijekom radova  zamijeniti će postojećih 1.134 energetski neučinkovitih lampi te će se ugraditi ormarići za daljinsko upravljanje javnom rasvjetom. Općina je temeljem javnog natječaja odabrala izvođača, a radovi trebaju biti realizirani u roku od 150 dana od uvođenja u posao.

LED lampe bit će povezane na jedinstveni sustav nadzora tako da će se, i bez dojave građana, u realnom vremenu pratiti koje lampe rade, a koje je potrebno zamijeniti.

S obzirom da Općinom prolaze i državne ceste te je na našem području i spojna cesta na naplatne kućice s autoputa koja traži jaču rasvjetu, Općina godišnje izdvaja 110.000 eura za trošak električne energije za javnu rasvjetu. Prelaskom na LED lampe taj će se trošak značajno smanjiti.