Općini Donja Voća odobrena sredstva za projekt SECAP Foto: pexels/ilustracija

Općini Donja Voća odobrena sredstva za projekt SECAP

Općina Donja Voća/vv | 30.6.2023. u 10:20h | Objavljeno u Našim krajem

Energetski i klimatski održivi razvoj

Općina Donja Voća podnijela je prijavu na Javni poziv za izradu radnih podloga akcijskih planova energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskih promjena. Vrijednost projekta iznosi 12.500,00 eura, a Fond će sufinancirati 80 %.

- Svjesni smo važnosti očuvanja okoliša i brige o kraju u kojem živimo te je ovo samo nastavak provođenja zelene inicijative u našoj Općini - poručuju iz Općine Donja Voća.

Ovih dana, Općina se ponovno javila na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno sufinanciranje provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva.
Nastavak je to uspješne provedbe projekta od prošle godine, kada se započelo s projektom "Brini o okolišu". Vrijednost ovog projekta iznosi 17.057,50 eura.

Što je SECAP?

Koncept Akcijskog plana energetski i klimatski održivog razvitka (Sustainable Energy and Climate Action Plan – SECAP) daje detaljni pregled potrošnje energije i emisije stakleničkih plinova u lokalnoj samoupravi te definira mjerljive aktivnosti za smanjenje emisija, identificira mjere energetske učinkovitosti, uključuje ciljeve za korištenje obnovljivih izvora energije te se istovremeno cjelokupna situacija promatra i iz aspekta energetskog siromaštva. Također sadržava mjere za održivu prilagodbu klimatskim promjenama, orijentirajući se na lokalne rizike poput poplava ili toplinskih valova.