Općine Vinica, Cestica, Petrijanec i Sračinec zajednički će koristiti mobilno reciklažno dvorište Foto: Općina Vinica

Općine Vinica, Cestica, Petrijanec i Sračinec zajednički će koristiti mobilno reciklažno dvorište

Varaždinske vijesti | 29.2.2020. u 16:33h | Objavljeno u Našim krajem

Općine Vinica, Cestica, Petrijanec i Sračinec suvlasnici su novog mobilnog reciklažnog dvorišta koje će zajednički koristiti za zbrinjavanje reciklabilnog otpada na svojim područjima. U postupku nabave izrada mobilnog reciklažnog dvorišta bila povjerena je tvrtki Tehnix iz Donjeg Kraljevca.

U četvrtak 27. veljače zajedničko mobilno reciklažno dvorište u krugu proizvođača u Donjem Kraljevcu preuzeli se načelnici Općina Vinica, Petrijanec i Sračinec, a primopredaji su bili prisutni i Željko Horvat, direktor Tehnixa te Davor Skroza, direktor tvrtke Čistoća.

- Prilikom primopredaje svi smo se načelnici složili oko jednog - da našim domaćim firmama treba za ovakve specijalizirane namjene dati priliku i kako ćemo sigurno u narednom razdoblju i dalje surađivati na obostrano zadovoljstvo. Firma Tehnix zapošljava petstotinjak radnika, a ima i kooperante, specijalizirana je za takvu vrstu proizvoda, od mobilnih do fiksnih reciklažnih dvorišta, kontejnera za smeće, kompostišta i svega ostalog što je vezano uz zaštitu okoliša i prirode - rekao je načelnik Općine Vinica koja je provodila čitav postupak nabave.

Nabavom reciklažnog dvorišta Općine su osigurale mogućnost zbrinjavanja potencijalno opasnog reciklabilnog otpada, ali i poštivanje zakonske obveze o uspostavi mobilnih reciklažnih dvorišta do osiguranja klasičnih reciklažnih dvorišta na svom području. Kako napominju iz Općine Vinica, raspored korištenja mobilnog reciklažnog dvorišta Općine za sada se ne mijenja, a o eventualnim promjenama mještani će biti pravovremeno obaviješteni.

- Osiguranjem mobilnog reciklažnog dvorišta pružili smo mogućnost svojim mještanima da potencijalno opasni otpad zbrinjavaju u skladu sa zakonom i da njime ne zagađuju okoliš, u kojim je naporima ovaj sjeverozapadni dio daleko ispred ostalih djelova naše države - naglasio je tom prilikom načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

reciklazno_dvoriste_vinica_1.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_10.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_9.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_8.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_7.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_6.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_5.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_4.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_3.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_2.JPG