Općina Vinica: Uređena ograda na mjesnom groblju, na općinskoj dvorani nove žaluzine Foto: Općina Vinica

Općina Vinica: Uređena ograda na mjesnom groblju, na općinskoj dvorani nove žaluzine

Varaždinske vijesti | 3.3.2021. u 09:36h | Objavljeno u Našim krajem

Prošli tjedan postavljeno je 100 metara nove ograde na južnom dijelu viničkog groblja, od bivšeg smetlišta do glavnog ulaza u grobnu kućicu.

- Ograda na spomenutom dijelu mjesnog groblja bila je već toliko nagnuta i na nekoliko mjesta totalno oštećena da smo prionuli zamjeni tog dijela ograde stare više od 40 godina. Betonski elementi bili su dotrajali te ih više danas nema na tržištu, stoga smo morali sve staro maknuti i zamijeniti novim. Radovi na spomenutoj ogradi vrijednosti su oko 15 tisuća kuna i bit će financirani u cijelosti iz općinskog proračuna - pojasnio je načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac.

- Na zgradi Općine, odnosno na prostoru općinske dvorane ovih dana postavljene su aluminijske žaluzine koje će služiti kao sjenilo i zaštita od sunca. Sve dnevne predstave (školske, kazališne, vrtićke, predavanja i dr.) koje smo dosad organizirali u dvorani bile su otežane za izvođenje, zbog jačine prirodne svjetlosti i sunca. Investicija iznosi oko 18 tisuća kuna te je također financirana iz proračuna Općine Vinica. Ovim postavljanjem žaluzina bit će omogućena sva dnevna događanja koja su dosada bila praktično nemoguća i služit će za sve prigode i manifestacije, za duži vijek i nove naraštaje - napomenuo je načelnik Kostanjevac.

vinica_groblje_2-3-2021_1.jpg

vinica_groblje_2-3-2021_2.jpg

vinica_groblje_2-3-2021_3.jpg

vinica_zaluzine_2-3-2021_1a.jpg

vinica_zaluzine_2-3-2021_2.jpg

vinica_zaluzine_2-3-2021_3.jpg

Označeno u