Općina Vinica: Postavljeno jedno novo i obnovljena postojeća dječja igrala Foto: Općina Vinica

Općina Vinica: Postavljeno jedno novo i obnovljena postojeća dječja igrala

VV | 26.5.2020. u 19:19h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vinica u svim naseljima ima postavljena dječja igrališta, koje svake godine u proljeće temeljito obnavljaju i po potrebi postavljaju nova.

- Tako smo i ove godine, ali sa zakašnjenjem iz već svima poznatih razloga pandemije, postavili novo dječje igralište u Vinici, u Ulici Mate Rupčića koja graniči s naseljem Donje Vratno. Ovih dana oko igrala na spomenutoj lokaciji nasuti će se pijesak, postaviti klupa i urediti čitava površina. Nažalost, zbog pandemije i virusa COVID–19 morali smo zatvoriti ulaz na igralište kod dječjeg vrtića, ali ćemo nastojati i to u što kraćem roku postaviti novi komplet igrala, a zbog sigurnost vrtićke djece igralište ćemo fizički odvojiti od vrtićkog i moći će se kao i dosada nesmetano koristiti. Zato molim sve roditelje iz Marčana za razumijevanje i strpljenje jer dječja igrala ne možemo sami postavljati već to mogu samo ovlaštene firme sa svim važećim sigurnosnim atestima - javili su iz Općine.

- Ukupna investicija iznositi će oko 130 tisuća kuna i biti će u cijelosti osigurana iz općinskog proračuna. Zdravlje i sigurnost djece je na prvom mjestu i zato, unatoč za Općinu velika sredstva ih za naše najmlađe stanovnike moramo osigurati - izjavio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac. 

igralo_bokis.jpg