Općina Vidovec: Uputili zahtjev županu za proglašenjem prirodne nepogode

J.Š./Varaždinske vijesti | 9.4.2021. u 16:09h | Objavljeno u Našim krajem

- Upravo sam temelju zaključka Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda uputio zahtjev županu Varaždinske županije da na području Općine Vidovec
proglasi stanje prirodne nepogode - piše na svom FB profilu načelnik Općine Vidovec, Bruno Hranić.

Također, pozvao je mještane s područja svoje općine koji imaju veću materijalnu štetu na poljoprivrednim, voćarskim i vinogradarskim kulturama , a koja je nastala uslijed prirodne nepogode mraza u razdoblju od 2. do 9. travnja da prijave nastalu štetu.

Šteta se prijavljuje nadležnom Općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, a prijave sa cjelokupnom dokumentacijom dostavljaju se putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , u razdoblju od 12. do  23. travnja.

Šteta se prijavljuje na propisanom obrascu PN – Prijava štete od prirodne nepogode koji možete preuzeti na internetskoj stranici Općine Vidovec.

- Molimo sve mještane koji namjeravaju prijaviti nastalu štetu da obavezno preuzmu propisani obrazac za prijavu štete na službenoj web stranici Općine kako bi se izbjeglo okupljanje i zadržavanje zbog izuzetno loše situacije nastale uslijed pandemije Covida-19. Za sve upite ili nejasnoće kod ispunjavanja obrazaca molimo da se javite Općini Vidovec na telefon: 042/741-201 - navode.

Uz prijavni obrazac štete potrebno je priložiti kopiju osobne iskaznice, posjedovni list (ne stariji od šest mjeseci) za česticu na kojoj je nastala šteta od mraza, upisnik sa označenim brojem čestice, izjava da poljoprivredne, vinogradarske i voćarske kulture koje se prijavljuju, nisu osigurane kod Osiguravajućeg društva, kopiju ugovora o zakupu (ako se nekretninom raspolaže temeljem zakupa), fotodokumentaciju iz koje se može dobiti uvid u opseg nastale štete, kopiju žiro ili tekućeg računa. Napominjemo da se šteta prijavljuje po istom postupku kao i kod prijavljivanja ostalih šteta do sada, stoga se mole mještani da pripreme svu potrebnu dokumentaciju.

170716024_793660924918910_4569131141228504033_n.jpg