Općina Vidovec podržava učenike i roditelje: Isplaćeno više od 11.000 eura za radne bilježnice Foto: Pexels/ilustracija

Općina Vidovec podržava učenike i roditelje: Isplaćeno više od 11.000 eura za radne bilježnice

Varaždinske vijesti | 18.10.2024. u 14:30h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vidovec nastavlja sa svojim dugogodišnjim projektom financijske podrške roditeljima i učenicima. Ove godine zaprimljeno je 206 zahtjeva za radne bilježnice, za što je isplaćeno ukupno 11.335,20 eura.

- Ovim potezom Općina nastoji barem jednim dijelom olakšati roditeljima u podmirenju troškova školovanja. Već nekoliko godina Općina Vidovec prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje i brine o potrebama svojih najmlađih građana. Osim financiranja školskog pribora, Općina kontinuirano podržava i dodatne projekte koji doprinose kvaliteti života djece i njihovih obitelji - napominju iz Općine Vidovec.

Tako će i ove godine Općina financirati troškove školske kuhinje za djecu slabijeg imovinskog stanja, čime želi osigurati da svi učenici imaju jednak pristup toplim obrocima. Također, nastavlja se financiranje autobusnog prijevoza za učenike osnovnih škola u Vidovcu, Nedeljancu i Tužnom, te se sufinanciraju troškovi mjesečne pokazne autobusne karte na relaciji Nedeljanec-Varaždin, što je značajna pomoć roditeljima u smanjenju svakodnevnih troškova.

- Naš je cilj kontinuirano ulagati u mlade i obrazovanje, pružajući podršku roditeljima kako bi djeca imala sve potrebne uvjete za uspješan školski život. Općina Vidovec će i dalje pratiti potrebe zajednice i ulagati u projekte koji olakšavaju život roditeljima i učenicima - izjavio je načelnik Bruno Hranić, dodavši kako Općina Vidovec ovim mjerama nastavlja jačati obrazovnu infrastrukturu i socijalnu potporu, što doprinosi dugoročnoj kvaliteti života u zajednici.