Općina Vidovec daje potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja Foto: Pexels/ilustracija

Općina Vidovec daje potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

Varaždinske vijesti | 24.7.2024. u 07:50h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vidovec objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za poticanje rješavanja njihovog stambenog pitanja na području općine Vidovec u 2024. godini.

Prihvatljivi korisnici ovog Javnog poziva su fizičke osobe – državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Vidovec, kao i strani državljani i osobe bez državljanstva koji su stalno nastanjeni na području općine Vidovec te fizičke osobe koje imaju namjeru trajnog nastanjenja na području općine Vidovec te koje s ciljem rješavanja svojeg stambenog pitanja grade/kupuju, rekonstruiraju ili adaptiraju stambeni objekt na području Općine Vidovec.

Javnim pozivom predviđeno je sufinanciranje kupnje, gradnje te rekonstrukcije i/ili adaptacije stambenog objekta.

Prihvatljivi korisnici su fizičke osobe:

- koje na dan 01. siječnja 2023. godine nisu starije od 40 godina te
- koje žive u bračnoj / izvanbračnoj zajednici, formalnom / neformalnom životnom partnerstvu ili
- jednoroditeljske obitelji koju čine dijete odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj pod uvjetom da nemaju drugu useljivu kuću/stan u svom vlasništvu.

Samci nisu prihvatljivi korisnici ovog Javnog poziva kao ni korisnici koji su već ostvarili potporu Općine Vidovec za rješavanje svog stambenog pitanja, niti se za jednu nekretninu može dodijeliti potpora više puta.

Pravo na potporu ne može ostvariti fizička osoba za koju se u postupku obrade zahtjeva utvrdi da prema Općini Vidovec ima dugovanje po bilo kojoj osnovi.

Detalji Javnog poziva, obrasci te zahtjev za sufinanciranje dostupni na službenoj stranici Općine Vidovec, a rok za dostavu zahtjeva za sufinanciranje završava 30. studenog 2024. godine.