Općina Veliki Bukovec za udruge izdvojila 139.000 kuna

| 26.4.2022. u 13:28h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić u ponedjeljak je s predstavnicima udruga potpisao ugovore o financijskoj potpori. Naime, nakon natječaja Općina Veliki Bukovec odabrala je programe organizacija civilnog društva za dodjelu financijskih potpora iz proračuna za 2022. godinu. Riječ je o programima od interesa za Općinu Veliki Bukovec.

Ovogodišnjih ukupno 139.000 kuna raspoređeno je za programe 19 udruga. Pomažu se sportski klubovi, SRK Linjak, NK Bukovčan, Karate klub Okinawa te NK Poljoprivrednik, kao i udruge aktivne u području gospodarstva. To su Županijski savez poljoprivrednih udruga, Udruga cvjećara Ludbreg, Udruga obrtnika i zanatlija Općine Mali Bukovec, Društvo za biološko-dinamičko gospodarenje „Život“ Ludbreg, Udruga vinogradara i vinara „Grački grozdek“ te Udruga uzgajivača svinja Varaždinske županije. Financijsku su potpore dobile i Udruga zdravog življenja „Obiteljski klub“ Varaždinske županije, UDVDR – ogranak Ludbreg, Udruga umirovljenika Općine Veliki Bukovec, Udruga antifašističkih boraca i antifašista općina i grada Ludbrega, Udruga za osobe s invaliditetom „Ludbreško sunce“ i Udruga žena Veliki Bukovec. Općina Velika Bukovec financijski pomaže i lovačka društva „Fazan“ iz Velikog Bukovca i „Prepelica“ iz Malog Bukovca te Savez za željeznicu.

– Općina Velika Bukovec uvijek planira sredstva za rad udruga, i one s područja općine i one s područja šire regije, a čije se aktivnosti vezane uz naše područje ili naše ljude. Udruge nas povezuju, a suradnja je jako dobra. Stoga će Općina i dalje pratiti njihov rad – naglasio je načelnik Vrbanić.