Općina Veliki Bukovec: 129 tisuća kuna za rad općinskih udruga Foto: Općina Veliki Bukovec

Općina Veliki Bukovec: 129 tisuća kuna za rad općinskih udruga

Varaždinske vijesti | 28.3.2019. u 16:40h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik općine Veliki Bukovec, HSS-ov Franjo Vrbanić, u utorak je predstavnicima udruga s područja općine i koje djeluju na području općine uručio odluke o dodjeli financijskih potpora iz općinskog proračuna za ovu godinu.

Udrugama čiji su programi odabrani bit će dodijeljeno ukupno 129.000 kuna iz proračuna. Potpore u iznosu od 35.000 kuna dobio je Sportski ribolovni klub Linjak iz Velikog Bukovca i to za promicanje sportskog ribolova i zaštitu čovjekove okoline te NK Poljoprivrednik za financiranje tekućih troškova kluba, rasvjetu, vodoopskrbu travnjaka i uređene parkirališta.

NK Bukovčan će za program redovitog godišnjeg poslovanja dobiti potporu od 30.000, a Udruga umirovljenika općine Veliki Bukovec 25.000 kuna za unapređenje kvalitete životnih vještina i sposobnosti građana. Među korisnicima općinskih potpora je i Udruga zdravog življenja "Obiteljski klub" Varaždinske županije kojoj će za program pomoći oboljelima s alkoholnom ovisnošću biti dodijeljene 2.000 kuna.

veliki_bukovec_udruge_2.JPG

Po tisuću kuna potpore iz ovogodišnjeg proračuna Općine Veliki Bukovec dobit će Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata za obilježavanje važnijih datuma iz novije hrvatske povijesti, obilazak grobova poginulih branitelja i ostale aktivnosti te Županijski savez poljoprivrednih udruga za ovogodišnji plan i program rada.

- Udruge su uvijek bile pokretač društvenog i sportskog života općine. Sredstva koja su danas dodijeljena tim udrugama zaista odlaze u prave ruke jer je to samo dio troškova koje one imaju kroz svoje aktivnosti. Sve se to vraća Općini i njenim mještanima kroz organizaciju brojnih zabavni, sportskih i kulturnih događanja - zaključio je Vrbanić.

veliki_bukovec_udruge_3.JPG

veliki_bukovec_udruge_1.JPG